spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Κοινωνικό Φαρμακείο στην Αθήνα
Κοινωνικό Φαρμακείο στην Αθήνα PDF Εκτύπωση E-mail
  
03.11.08
 Πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης, με τη συμμετοχή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου και της Οργάνωσης των Φαρμακοποιών του Κόσμου, ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι με το πρόγραμμα αυτό -σε μια εποχή οικονομικής κρίσης- καθιερώνεται θεσμικά το κοινωνικό φαρμακείο, κατά το πρότυπο του κοινωνικού παντοπωλείου, που λειτουργεί ήδη. Οι δικαιούχοι είναι όσοι βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, όπως και άστεγοι, πολύτεκνοι και μονογονεϊκές οικογένειες.  Το κοινωνικό φαρμακείο θα διαθέτει φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, ενώ θα λειτουργεί τρεις φορές την εβδομάδα, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Τα δικαιολογητικά εγγραφής θα είναι βεβαίωση ταυτότητας του δικαιούχου, η βεβαίωση από το ασφαλιστικό ταμείο ότι δεν είναι ασφαλισμένος και εκκαθαριστικό εφορίας ότι δεν έχει εισοδήματα.

Επίσης, ο κ. Κακλαμάνης ανακοίνωσε τη λειτουργία της αθηναϊκής αγοράς, στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Βαρβακείου, όπου θα βρίσκεται και το κοινωνικό φαρμακείο, με τη βοήθεια του Συλλόγου Ιδρύματος Φίλων των Αστέγων και θα παρέχονται στην ίδια κοινωνική ομάδα ρούχα και υποδήματα.

Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε επίσης ότι κάνει έκκληση στην κυβέρνηση να συγκρατήσει, όπως είπε, τις διοικήσεις κάποιων ΔΕΚΟ, όπως τη ΔΕΗ, που από 1/1/09 θα προχωρήσει σε αυξήσεις των τιμολογίων της.

Αντίθετα, ο δήμος αναμένεται να αποφασίσει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο τη μηδενική αύξηση των τελών καθαριότητας και φωτισμού, που αφορά 520.000 οικιακούς καταναλωτές. Το ποσό επιβάρυνσης του δήμου από αυτή την απόφαση θα είναι ύψους 5 με 6 εκατ. ευρώ, ποσό όμως που, όπως είπε ο κ. Κακλαμάνης, θα εξοικονομηθεί με τον περιορισμό άλλων δαπανών λιγότερο αναγκαίων.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB