spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Moratorium στις αυξήσεις δημοτ. τελών καθαριότητας-φωτισμού για το 2009
Moratorium στις αυξήσεις δημοτ. τελών καθαριότητας-φωτισμού για το 2009 PDF Εκτύπωση E-mail
  
31.10.08

Επιστολή προς τον Yπουργό Εσωτερικών, Δ. Δ. & Αποκέντρωσης κ. Προκ.Παυλόπουλο Τον Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχο Αθηναίων κ. Nικήτα Κακλαμάνη.

Αξιότιμοι κε Υπουργέ, κε Πρόεδρε, Όπως είναι γνωστό, το ύψος των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού καθορίζεται κάθε χρόνο από κάθε Ο.Τ.Α. σε ανταποδοτική, υποτίθεται, βάση, χωρίς να υπόκειται σε κάποιο νομοθετικό περιορισμό.
Δυστυχώς κατά τα τελευταία χρόνια, αρκετοί Ο.Τ.Α. επωφελούμενοι και από τον ευχερή γι αυτούς μηχανισμό είσπραξής τους μέσω της ΔΕΗ, κάθε χρόνο επιβάλλουν παράλογες αυξήσεις των συντελεστών τους, συχνά μάλιστα με σκοπό να χρησιμοποιήσουν τα έσοδα σε άλλες δραστηριότητες, άσχετες με την καθαριότητα, με αποτέλεσμα τα δημοτικά αυτά τέλη να έχουν εξελιχθεί σε σημαντικό παράγοντα επιβάρυνσης των νοικοκυριών και «βραχνά» των επιχειρήσεων που κατοικοεδρεύουν σε αυτούς, με αυτονόητες τις ολέθριες συνέπειες της πρακτικής αυτής και στον τιμάριθμο.

Ευτυχώς βεβαίως υπάρχουν και Ο.Τ.Α. με δημοτικές αρχές που έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα και συχνά αποφασίζουν «πάγωμα» ή συμβολικές αυξήσεις των τελών αυτών, δεδομένου ότι η διαρκής κατασκευή νέων οικοδομών, η σύγχρονη μηχανοργάνωση και η νοικοκυρεμένη διαχείριση των ΟΤΑ έχουν ως αποτέλεσμα ούτως ή άλλως τη διαρκή αυτόματη αύξηση των εσόδων τους από αυτά, χωρίς να είναι αναγκαία η ετήσια αύξηση των φορολογικών συντελεστών των δημοτικών τελών.
Γι αυτό, εν όψει της επικείμενης κατά μήνα Νοέμβριο κατάρτισης και ψήφισης των ετήσιων προϋπολογισμών των Ο.Τ.Α. για το έτος 2009, και εν όψει και της γενικότερης οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της που απειλούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, ζητούμε, ειδικά εφέτος να αποφασιστεί και να επιβληθεί ΠΛΗΡΕΣ MORATORIUM στις αυξήσεις των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2009, δηλαδή να παραμείνουν αυτά, σ΄όλους τους ΟΤΑ της χώρας, στο αυτό ύψος του 2008.
Με εξαιρετική εκτίμηση Για το Δ.Σ.
της ΠΟΜΙΔΑ Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματεύς Στράτος Ι. Παραδιάς Αιμιλία Δ. Βαδόκα Πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Αντιπρόεδρος της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων (UIPI) Ιδιοκτητών Ελλάδος 
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB