spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Εξήντα δύο εκατομμύρια ευρώ στους ΟΤΑ της χώρας
Εξήντα δύο εκατομμύρια ευρώ στους ΟΤΑ της χώρας PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.10.08
 Με απόφαση που υπεγράφη από τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θανάση Νάκο, κατανέμεται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης το ποσό των 62.500.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό αποτελεί την πρώτη δόση της έκτακτης επιχορήγησης των Δήμων και Κοινοτήτων της χώρας, ύψους 125.000.000 ευρώ, από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, σύμφωνα με την υπογραφείσα Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας & Οικονομικών.

Η χρηματοδότηση αφορά την αύξηση της δαπάνης της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ) και θα διατεθεί για την κάλυψη επενδυτικών δαπανών των ΟΤΑ.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρά τη διεθνή οικονομική αναταραχή που επικρατεί, η Κυβέρνηση, τηρώντας τις δεσμεύσεις της, με τη σημερινή χρηματοδότηση ενισχύει τους ΟΤΑ της χώρας, όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ τους.

Η αποπληρωμή των παρακρατηθέντων πόρων της Αυτοδιοίκησης, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως και η μεταφορά πόρων, για μεταβιβασθείσες αρμοδιότητες σ’ αυτούς, αποτελεί για μας ιερή υποχρέωση, την οποία, στα πλαίσια της συμφωνίας και των δυνατοτήτων, εκπληρώνει η κυβέρνησή μας».
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB