spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Εγκύκλιο οδηγία για την καταπολέμηση του εντόμου Marchallina hellenica
Εγκύκλιο οδηγία για την καταπολέμηση του εντόμου Marchallina hellenica PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.10.08
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης απέστειλε εγκύκλιο οδηγία προς τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών της χώρας και προς τις Διευθύνσεις Δασών της Περιφέρειας αναφορικά με την καταπολέμηση του εντόμου Marchallina hellenica που εμφανίζεται σε πεύκα αστικών και περιαστικών περιοχών.

Με την εγκύκλιο ο κ. Υφυπουργός ζητά από τους ως άνω φορείς να παρεμβαίνουν κάνοντας χρήση όλων των μηχανικών και βιολογικών μέσων στις περιπτώσεις όπου έχει παρατηρηθεί αύξηση του πληθυσμού του εντόμου. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι παρά τις παρεμβάσεις ο πληθυσμός του εντόμου εξακολουθεί να αυξάνεται, γνωστοποιεί ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Γεωργικών Φαρμάκων (Α.ΣΥ.ΓΕ.Φ) έχει γνωμοδοτήσει θετικά σχετικά με τη διεύρυνση της έγκρισης των εντομοκτόνων σκευασμάτων ADMIRAL 10 EC, HELLONA EC, TRIONA, TETRASSTOP και SAVONA σε πεύκα αστικών και περιαστικών περιοχών για την αντιμετώπιση του εντόμου Marchallina helennica και συνιστά τη χρήση τους μόνο εάν δεν αποδώσει η χρήση των μηχανικών και βιολογικών μέσων.
Στις αποφάσεις διεύρυνσης αναγράφονται αναλυτικά οι δόσεις εφαρμογής, ο χρόνος και ο τρόπος εφαρμογής, οι απαγορεύσεις, οι περιορισμοί και τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να λαμβάνονται κατά τη χρήση των σκευασμάτων στα πεύκα.
Για την επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος ζητείται σε κάθε περίπτωση να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της περιοχής που θα ψεκασθεί (πάρκα, πλατείες κ.λ.π.) και οι οδηγίες χρήσης και προφυλάξεις που αναφέρονται για κάθε σκεύασμα και οι οποίες θα πρέπει να τηρούνται με σχολαστικότητα.
Οι εν λόγω αποφάσεις διεύρυνσης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Στην εγκύκλιο οδηγία υπενθυμίζεται η απαγόρευση της τεχνητής μετάδοσης του εντόμου Marcallina hellenica στα εντός αρχαιολογικών χώρων, περιαστικών δασών, πάρκων, αλσών δρυμών και περιοχών εντός του δικτύου Natura 2000 της χώρας ευρισκόμενα δάση χαλεπίου, τραχείας και μαύρης πεύκης.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB