spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις τα Κέντρα Πρόληψης
Προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις τα Κέντρα Πρόληψης PDF Εκτύπωση E-mail
  
10.10.08
panel_kentra_proΣε σύσκεψη όλων των δημοτικών αρχών και εκπροσώπων παρατάξεων των δήμων, όπου λειτουργούν Κέντρα Πρόληψης προχώρησαν οι δήμαρχοι της «Κοινής Δράσης», (Κορτζίδης, Ευσταθιάδης, Ορφανός και Θεοδωρόπουλος) στο πολιτιστικό και συνεδριακό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη, στις 9 Οκτωβρίου. Το κλείσιμο των κέντρων πρόληψης μοιάζει κάτι παραπάνω από σίγουρο και αποφασίστηκαν δυναμικές κινητοποιήσεις για να αποτραπεί κάτι τέτοιο.

Οι προτάσεις έγιναν από το Δήμαρχο Ελληνικού, Χρήστο Κορτζίδη και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να υλοποιηθούν αφού η συντονιστική επιτροπή που θα δημιουργηθεί, αναμένεται να εισηγηθεί την υλοποίησή τους.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού πρότεινε στις 30 Οκτωβρίου μια μαζική διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και 15 μέρες μετά εφ' όσον δεν εισακουστούν τα αιτήματα των Κ.Π. να στηθεί σκηνή έξω από το Μαξίμου και να παραμείνει έως ότου η πολιτεία δώσει λύση στο θέμα. Επιπλέον προτάθηκε από τον κ. Κορτζίδη να βγει μια ανακοίνωση που θα μοιραστεί στους δημότες προς ενημέρωση και στους σταθμούς του μετρό.

Ο Δήμαρχος Αλίμου και πρόεδρος των 4αρων Κέντρων Πρόληψης, Θάνος Ορφανός ζήτησε την άμεση συγκρότηση της συντονιστικής επιτροπής και την άμεση προετοιμασία των κινητοποιήσεων. Παράλληλα ανακοίνωσε και μια θετική εξέλιξη που έχει να κάνει με την αποδέσμευση 5 εκ. ευρώ από την ΚΕΔΚΕ για τα Κέντρα Πρόληψης.

Ο Δήμαρχος Αλίμου υποστήριξε πως τα κέντρα οδηγούνται σε αφανισμό και πως εδώ και ένα χρόνο η πολιτεία δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ. «Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας πρέπει να σταματήσουν να κρύβονται. Τα Κ.Π. αποτελούν αναγκαιότητα και λειτουργούν για να προλαμβάνουν τα χειρότερα» υποστήριξε.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Κ.Π. των τεσσάρων φανέρωσε το μέγεθος του προβλήματος «Είμαστε 4 μήνες απλήρωτοι. Τηλέφωνο δεν έχουμε. Η ΔΕΗ είπε πως θα μας κόψει το ρεύμα. Δεν εφαρμόζονται προγράμματα πρόληψης».

Παρέμβαση στη συζήτηση έκανε και ο πρώην Υπουργός Υγείας, κ. Σκουλάκης που επί των ημερών του δημιουργήθηκαν τα Κέντρα Πρόληψης. Ο κ. Σκουλάκης αναφέρθηκε στο κοινωνικό έργο που εκτελούν τα κέντρα και υπερθεμάτισε στη συνέχιση της λειτουργίας του. Παράλληλα τα έβαλε με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ που αδιαφορεί για το θέμα. Αναφέρθηκε επίσης σε μετρήσεις που έκανε το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο το 2005 και το πόρισμα με τα θετικά στοιχεία για τα Κ.Π. Κλείνοντας προέτρεψε τους δημάρχους να συνεχίζουν να αγωνίζονται μη επιτρέποντας να κλείσουν τα κέντρα.

Στη συνάντηση μίλησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για αυτό που συντελείται από πλευράς της πολιτείας.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB