spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow 870 εκατ. ευρώ από τη ΣΑΤΑ στους ΟΤΑ
870 εκατ. ευρώ από τη ΣΑΤΑ στους ΟΤΑ PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.10.08
Στα 870 εκατ. ευρώ θα φθάσει φέτος η συνολική ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της λεγόμενης Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ). Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αυξάνεται το ΣΑΤΑ κατά 125 εκατ. ευρώ σε σχέση με το ποσό που είχε αρχικά προγραμματιστεί. Με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφουν ο υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Θανάσης Νάκος και οι υφυπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών κ.κ. Γιάννης Παπαθανασίου και Νίκος Λέγκας, κατανέμεται το συνολικό ποσό της ΣΑΤΑ έτους 2008 ως εξής:

- Ποσό ύψους μέχρι 537 εκατ. 100 χιλιάδες ευρώ κατανέμεται σε όλους τους ΟΤΑ της χώρας και τους αναπτυξιακούς συνδέσμους για την κάλυψη έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, καθώς και των αντισταθμιστικών οφελών των ΟΤΑ.

- Ποσό μέχρι 217.850.000 ευρώ θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση του προγράμματος "ΘΗΣΕΑΣ".

- Ποσό ύψους μέχρι 55 εκατ. ευρώ κατανέμεται στους ΟΤΑ για πολιτική προστασία.

- Ποσό μέχρι 40 εκατ. ευρώ κατανέμεται για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων.

- Ποσό μέχρι 12 εκατ. ευρώ κατανέμεται στον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων νομού Αττικής, για έργα διαχείρισης απορριμμάτων.

- Ποσό 6 εκατ. ευρώ κατανέμεται για την κάλυψη δαπανών εκτός έδρας κίνησης και οδοιπορικών εξόδων τεχνικού προσωπικού.

Τα υπόλοιπα αποδίδονται στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών και για την κάλυψη επενδυτικών δραστηριοτήτων στις Σχολές Δημοτικής Αστυνομίας.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB