spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΛΣΑ & ΜΕΣΟΤΟΠΙΤΩΝ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΛΣΑ & ΜΕΣΟΤΟΠΙΤΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
  
01.10.08

Σας γνωρίζουμε ότι η προγραμματισμένη εκδήλωση της ΟΛΣΑ, για την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008 και ώρα 8.00μμ στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο της Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» (άλσος Ηλιούπολης), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης είκοσι χρόνων από την ίδρυσή της, (συναυλία αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη, με το συνθέτη Λίνο Κόκκοτο και τους Γεράσιμο Ανδρεάτο και Μαρία Σουλτάτου) αναβάλλεται λόγω επικείμενων μη ευνοϊκών καιρικών συνθηκών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008, στο «Θέατρο Βρετάνια» (Πανεπιστημίου 7 -Σύνταγμα, Αθήνα) και ώρα προσέλευσης 11.30 π.μ.

H συναυλία που θα έχει ελεύθερη είσοδο περιλαμβάνει μελοποιημένα ποιήματα του ποιητή, έργα των συνθετών Μίκη Θεοδωράκη, Δημήτρη Λάγιου, Ηλία Ανδριόπουλου, Λίνου Κόκοτου, Μιχάλη Τρανουδάκη που θα αποδώσει πολυμελής ορχήστρα. Η παράσταση θα διανθίζεται με οπτικοακουστικό υλικό που θα ζωντανεύει στιγμές της ζωής του ποιητή και θα αναδεικνύει τη σχέση του έργου του με το φως της Λέσβου και του Αιγαίου. Θα αποτελεί πρωτογενή δημιουργία επαγγελματικού επιπέδου με αρχειακό υλικό και ζωντανά γυρίσματα από το αρχείο του Γιώργου και της Ηρώς Σγουράκη. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν κορυφαίοι Έλληνες μουσικοί δεξιοτέχνες και θα αποδοθούν επίσης αποσπάσματα από το έργο του νομπελίστα ποιητή. Στόχος της είναι να αναδείξει στο ευρύ κοινό το πανανθρώπινο μήνυμα του έργου του ποιητή που υμνεί το φως και τη ζωή.

Πιστεύουμε ότι η εκδήλωση αυτή θα αποτελέσει σημαντικό σταθμό και θα λειτουργήσει καταλυτικά στην προβολή του πνευματικού πλούτου του νησιού μας και στη δράση των συλλόγων μας.

Όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για ένα φιλόδοξο εγχείρημα με σημαντικό κόστος που θα ήταν κρίμα να ακυρωθεί λόγω του καιρού.

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), που έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε, έχει στο δυναμικό της σαράντα περίπου πολιτιστικούς συλλόγους Λέσβιων που κατοικούν στο Λεκανοπέδιο Αττικής και ξεπερνούν τους 100.000. Οι σύλλογοι αυτοί και η Ομοσπονδία μας προβάλλουν τον πολιτισμό και την παράδοση της Λέσβου και συνεργάζονται με τους αρμόδιους φορείς για την επίλυση των προβλημάτων του ακριτικού νησιού μας.

Πραγματοποιούμε κάθε χρόνο στην Αθήνα και στη Λέσβο σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τον πλούσιο πολιτισμό και την παράδοση του τόπου μας και φέτος το καλοκαίρι διοργανώσαμε στο νησί μας τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1.       Την Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008, στην Βατούσα και σε συνεργασία με το ίδρυμα «Μαρίας & Χρήστου Παπουτσή» ημερίδα με θέμα «Το παρόν και το μέλλον των Λεσβιακών Συλλόγων».

2.      Την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008 στο Κάστρο του Μολύβου και σε συνεργασία με το Δήμο Μήθυμνας και το Σύλλογο Πολυχνιατών Αθήνας, θεατρική παράσταση με το έργο του Μανώλη Κορρέ «Οίκος Ευγηρίας» από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Πολυχνιατών Αθήνας.

3.      Την Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008 στο Κάστρο της Μυτιλήνης και σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου και το Δήμο Μυτιλήνης, συναυλία της λαϊκής ορχήστρας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» με την Μαρία Φαραντούρη τον Πέτρο Πανδή τον Αλέξανδρο Χατζή κ.α.

Τα έσοδα από τις δύο εκδηλώσεις θα διατεθούν για την ανέγερση του Παλλεσβιακού Πνευματικού Κέντρου «Μίλτης Παρασκευαΐδης» στην Αθήνα  στην οδό Κοτυαίου 5.  Όπως, ίσως γνωρίζετε ο μεγάλος Λέσβιος Μίλτης Παρασκευαίδης, ζωγράφος, σκιτσογράφος, φιλόλογος, ερευνητής, με μια μόνο λέξη ένας ακούραστος εργάτης του πνεύματος, πεθαίνοντας εμπιστεύθηκε  στην ΟΛΣΑ όλη την περιουσία του, με σκοπό να δημιουργήσουμε στο ακίνητό του ένα Παλλεσβιακό Πνευματικό Κέντρο. Δημιουργούμε λοιπόν, με τεράστιες δυσκολίες, ένα κέντρο ανάπτυξης του νησιού μας, λειτουργικό για όλους τους Λέσβιους  και όχι μόνο, που η δράση του  θα ξεφεύγει από τα στενά όρια του νησιού μας, της Αττικής, θα φθάνει σε όλο τον κόσμο και θα απευθύνεται σε όλους, κυρίως τους νέους αποτελώντας ένα ίδρυμα έρευνας, πολιτισμού και ανάπτυξης.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB