spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Η Διοικητική Μεταρρύθμιση στο επίκεντρο της συνάντησης Καραμανλή – Παυλόπουλου
Η Διοικητική Μεταρρύθμιση στο επίκεντρο της συνάντησης Καραμανλή – Παυλόπουλου PDF Εκτύπωση E-mail
  
24.09.08
Η Διοικητική Μεταρρύθμιση βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος. Όπως επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, ο διάλογος για το θέμα προχωρά σε συνεργασία με τη ΚΕΔΚΕ ενώ σε ό,τι αφορά τα οικονομικά θέματα και το χωροταξικό γίνεται συζήτηση και με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. «Ο ορίζοντας του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ είναι εκείνος ο οποίος θα καθορίσει τα επόμενα βήματα των συνεννοήσεων με την ΚΕΔΚΕ» πρόσθεσε ο υπουργός. Εξάλλου, οι κ.κ. Καραμανλής και Παυλόπουλος συζήτησαν το θέμα της απόφασης που θα λάβουν αύριο στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εσωτερικών, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, σχετικά με το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση. «Είναι γνωστό ότι για πρώτη φορά η Ευρώπη αποκτά ενιαία μεταναστευτική πολιτική σε καίριους τομείς, όπως είναι η νόμιμη και η παράνομη μετανάστευση και το άσυλο, και τα θέματα τα οποία αφορούν τη φύλαξη των συνόρων της Ευρώπης. Αυτό ιδίως είναι ουσιαστικής σημασίας για την Ελλάδα, που αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο κύμα παράνομης μετανάστευσης. Η αυριανή απόφαση είναι σημαντική για την Ελλάδα και η συμβολή της Ελλάδας στην τελική διαμόρφωση αυτού του κειμένου ήταν καθοριστική» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό σχετικά με την τελευταία έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας αναφορικά με την Ελλάδα. «Βεβαίως προβλήματα υπάρχουν, ζητήματα κακοδιοίκησης και διαφθοράς. Αλλά εκείνο το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ύστερα μάλιστα από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, είναι ότι η Ελλάδα κάνει προόδους. Αντίθετα με ό,τι συνέβαινε πριν από το 2004 -και καθένας μπορεί να δει πώς μας βαθμολογούσε το 2003 η Διεθνής Διαφάνεια- σήμερα μπορεί να καταλάβει ότι πρόοδος γίνεται, η Ελλάδα προχωρά προς την κατεύθυνση της διαφάνειας -και αυτό το ομολογούν όλοι- και αυτή την προσπάθεια θα την ολοκληρώσουμε» σημείωσε ο υπουργός.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB