spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Εβδομάδα Αστικής Κινητικότητας 15-22 Σεπτεμβρίου 2008. Οι δράσεις του ΥΜΕ
Εβδομάδα Αστικής Κινητικότητας 15-22 Σεπτεμβρίου 2008. Οι δράσεις του ΥΜΕ PDF Εκτύπωση E-mail
  
16.09.08
picture_5ΥΜΕ
1. Στις 22 Σεπτεμβρίου «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» η μετακίνηση των πολιτών με τα ΜΜΜ με υπουργική απόφαση είναι δωρεάν

ΟΑΣΑ
TV spot με στόχο την ευαισθητοποίηση του πολίτη για το περιβάλλον και την χρήση των ΜΜΜ «Για τις Μετακινήσεις σας Επιλέξτε τα ΜΜΜ συμβάλλετε στη προστασία του περιβάλλοντος»
Πρόκειται για την προσαρμογή στα ελληνικά διαφημιστικού σποτ του διεθνούς οργανισμού UITP (Union International des Transports Publics) προωθώντας τα ΜΜΜ και την προστασία του περιβάλλοντος.
λεπτομέρειες:
- Το σποτ έχει διάρκεια 34’ και εκτός από το media plan του ΟΑΣΑ έχει πάρει έγκριση από το ΕΣΡ να παιχτεί και σαν κοινωνικό μήνυμα προτρέποντας τον πολίτη να χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ με σκοπό την μείωση της αλόγιστης χρήσης των ατομικών μέσων μεταφοράς και κατ’ επέκταση τη μείωση εκπομπής ρύπων
- την προσαρμογή έχει αναλάβει η McCann Erickson αφιλοκερδώς
- διάρκεια εμφάνισης: 15 με 22 Σεπτεμβρίου (Εβδομάδα Αστικής Κινητικότητας) Ντύσιμο με το ίδιο δημιουργικό του τηλεοπτικού των ΜΜΜ ως υποστηρικτική επικοινωνία . Πιο συγκεκριμένα: Ενέργειες φορέων Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών:
ΜΕΤΡΟ
- ντύσιμο συρμού
- παραγωγή και τοποθέτηση αφισών σε πλαίσια στις αποβάθρες
ΤΡΑΜ
- προβολή tv spot από όλες τις οθόνες
- ντύσιμο συρμού
ΕΘΕΛ - ΗΛΠΑΠ
- ντύσιμο λεωφορείων & τρόλεϊ
ΗΣΑΠ
- ντύσιμο συρμού

ΤΡΑΜ
1. Διαγωνισμός:
Σε 4 κεντρικές και με μεγάλη επιβατική κίνηση στάσεις τραμ (Σύνταγμα-ανταπόκριση με μετρό, Νέος Κόσμος-ανταπόκριση με μετρό, Αγία Φωτεινή-Ν. Σμύρνη και Πλατεία Κατράκη-Γλυφάδα) και από τις 08:00 έως τις 16:00 θα πραγματοποιείται διανομή εντύπων με διαγωνισμό σχετικά με τα οφέλη που προσφέρει στο περιβάλλον το Τραμ.
Οι επιβάτες θα καλούνται να αποστείλουν συμπληρωμένα τα έντυπα στα γραφεία της ΤΡΑΜ και οι 50 πρώτοι που θα απαντήσουν σωστά θα κερδίσουν κουκούλες αυτοκινήτου με το σύνθημα «Κόψε το αυτοκίνητο, πάρε το τραμ».
2. Δώρα:
Παράλληλα, οι προωθήτριες θα μοιράζουν σε όλους τους περαστικούς t-shirts με το ίδιο slogan.
3. Μηνύματα μέσω moving boarders:
μήνυμα προτρέποντας τους πολίτες να χρησιμοποιούν το ΤΡΑΜ θα προβάλλονται από τις 08:00 έως τις 12:00 σε δύο στάσεις στις στάσεις ΤΡΑΜ στο Σύνταγμα και την Αγ. Φωτεινή. Η καινοτομία είναι ότι πρόκειται για αυτοφωτιζόμενους πίνακες διαφήμισης που θα φορούν προωθήτριες που θα μοιράζουν έντυπα και τραβούν την προσοχή του κόσμου λόγω της μοναδικής εμφάνισης
4. Συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και το ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 984. Συγκεκριμένα δίνονται από την ΤΡΑΜ:
• 600 Τ-shirts με το σύνθημα «Κόψε το αυτοκίνητο, πάρε το τραμ», καθώς και έντυπο προωθητικό υλικό για το περίπτερο του Δήμου Αθηναίων στην Πλατεία Συντάγματος κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και τον Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας το Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου
• 400 T-shirts και 15 κουκούλες με το σύνθημα «Κόψε το αυτοκίνητο, πάρε το τραμ» στον ΑΘΗΝΑ 984 ως έπαθλα των διαγωνισμών που θα πραγματοποιήσει την εβδομάδα 15 – 22 Σεπτεμβρίου για τους ακροατές του

ΗΣΑΠ
1. Ενημερωτικό Φυλλάδιο:
Το φυλλάδιο θα διανέμεται από Τετάρτη 17/9 έως Δευτέρα 22/9 από τους κεντρικούς σταθμούς του Η.Σ.Α.Π. προβάλλοντας την υποδομή του Η.Σ.Α.Π. για παρκινγκ ποδηλάτων ράμπες για την διέλευση των ποδηλάτων στους συρμούς καθώς και ενημερώνοντας το κοινό για τις ώρες και μέρες που μπορούν να μετακινηθούν με το ποδήλατο εντός του συρμού.
Σκοπός του φυλλαδίου είναι η ενημέρωση του κοινού για την εβδομάδα μετακίνησης και η φιλικότητα του Η.Σ.Α.Π. προς τους ποδηλάτες και τις συνδυασμένες μεταφορές.
2. Ηχητικό Μήνυμα:
Καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας θα υπάρχει σχετικό μήνυμα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης και την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.
3. Αφίσες:
Θα προβάλλουν την εβδομάδα αστικής κινητικότητας, την χρήση του ποδηλάτου στον Ηλεκτρικό
4. Καταχώρηση:
στα free press που διανέμονται δωρεάν στους σταθμούς αναδεικνύοντας την φιλικότητα του Ηλεκτρικού στους ποδηλάτες.

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δρομολογεί ξεχωριστή αμαξοστοιχία για την αποκλειστική και δωρεάν μετάβαση και επιστροφή μεγάλου αριθμού ποδηλατών από την Αττική (σταθμός Κιάτου) στην Πάτρα (με ενδιάμεσες στάσεις στο Ξυλόκαστρο, την Ακράτα, το Διακοφτό, το Αίγιο και το Ρίο), προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Κινητικότητας που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία με διάφορους φορείς μεταξύ των οποίων και ο ΕΠΙΒΑΤΗΣ.

ΗΛΠΑΠ
Προωθητική Ενέργεια «Πετάξου με το Τρόλεϊ» για τη χρήση του τρόλλεϋ στην Αθήνα με:
1. Διανομή μπαλονιών:
Σάββατο 20/9 σε επτά (7) κεντρικά σημεία Αθήνας-Πειραιά
2.Διανομή μονόφυλλου εντύπου:
Σάββατο 20/9 σε κεντρικά σημεία Αθήνας- Πειραιά. Σκοπός του εντύπου να προωθήσει τα ΜΜΜ : η ζωή στην Αττική γίνεται καλύτερη! Μειώνουμε την ατμοσφαιρική και ηχητική ρύπανση, βελτιώνουμε το κυκλοφοριακό, συνεισφέρουμε στην εξοικονόμηση ενέργειας και προστατεύουμε έτσι το περιβάλλον
3.Τοποθέτηση διαφημιστικών Μπαλονιών στο εναέριο δίκτυο: Δευτέρα 22/9 σε κεντρικές διαδρομές Αθήνας
4.Μηνύματα:
στις οθόνες της τηλεματικής των οχημάτων ευαισθητοποιώντας τους πολίτες να χρησιμοποιούν το τρόλεϊ: Είναι αθόρυβο, ασφαλές έχει ως και 3 φορές μεγαλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα και εκπέμπει 6 φορές λιγότερους αέριους ρύπους, σε σχέση με τα οχήματα που χρησιμοποιούν υγρά ή αέρια καύσιμα
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB