spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Κ. Καραμανλής : Λιγότεροι και αποτελεσματικότεροι ΟΤΑ
Κ. Καραμανλής : Λιγότεροι και αποτελεσματικότεροι ΟΤΑ PDF Εκτύπωση E-mail
  
07.09.08
Στη νέα διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας στους εκπροσώπους των παραγωγικών ομάδων στην 73η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Όπως είπε, η κυβέρνηση προχωρά στη συγκρότηση λιγότερων και αποτελεσματικότερων ΟΤΑ, με σεβασμό στις ιστορικές και άλλες ιδιομορφίες αλλά και ουσιαστική οικονομική στήριξη στις νέες διοικητικές δομές. Σε ό,τι αφορά την περιφερειακή ανάπτυξη, ο πρωθυπουργός είπε πως μόνο από το ΥΠΕΧΩΔΕ κατασκευάζονται έργα 18,5 δισ. ευρώ από τα οποία το 40% στη Β. Ελλάδα.

Στη συνέχεια αφού αναφέρθηκε αναλυτικά σε μεγάλα έργα, είπε ότι θέση του και πολιτική βούλησή του είναι η μετεγκατάσταση της Έκθεσης εκτός κέντρου Θεσσαλονίκης και η ανάπλαση του χώρου που κατέχει σήμερα ώστε να δημιουργηθεί Μητροπολιτικό Πάρκο.

Παράλληλα είπε ότι το 82% των πόρων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς κατευθύνεται στην περιφέρεια, ενώ το πρόγραμμα «Δρόμοι της Ανάπτυξης» που ξεπερνά τα 9,5 δισ. ευρώ και τριπλασιάζει τους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους γίνεται πραγματικότητα.

Επίσης είπε ότι προχωρά η αναβάθμιση των αεροδρομίων της χώρας με αξιοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων, ενώ δρομολογήθηκαν με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 5,7 δισ. ευρώ.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB