spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Tο ΜΕΤΡΟ στα νότια προάστια
Tο ΜΕΤΡΟ στα νότια προάστια PDF Εκτύπωση E-mail
  
13.07.08
Η σήραγγα του μετρό στα νότια προάστια αναμένεται να είναι έτοιμη μέσα στον Σεπτέμβριο και η γραμμή θα δοθεί στην κυκλοφορία στις αρχές του 2010. Όταν ολοκληρωθεί η νέα γραμμή, οι επιβάτες θα φτάνουν από το Σύνταγμα στο Ελληνικό σε λιγότερο από 15 λεπτά. Σε όλους τους σταθμούς προβλέπονται και χώροι στάθμευσης. Το ταξίδι του Μετροπόντικα ολοκληρώνεται το Σεπτέμβριο που θα φτάσει στην Ηλιούπολη. Όλες οι κινήσεις του διευθύνονται ηλεκτρονικά, ενώ η εκσκαφή ελέγχεται με κάμερα που βρίσκεται στην κεφαλή του.

Η σήραγγα που θα συνδέει τον σταθμό "Άγιος Δημήτριος" με τον σταθμό στο παλαιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό, βρίσκεται 25 μέτρα κάτω από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, αλλά και κάτω από τον αρχαίο δήμο του Ευωνύμου.

Οι εργασίες κατασκευής της έφεραν στο φώς νέα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, με σημαντικότερο ένα εργαστήριο επεξεργασίας λιναριού του 13ου π.Χ. αιώνα. Το εντυπωσιακότερο αυτό εύρημα ήρθε στο φώς στο εργοτάξιο του Αλίμου. Πρόκειται για τον πρόδρομο των σύγχρονων κλωστοϋφαντουργείων. Ένα εργαστήριο επεξεργασίας λιναριού που χρονολογείται στο 13ο π.Χ. αιώνα. Επίσης, εντοπίστηκε κι ένα ταφικό συγκρότημα σε βάθος μόλις 30 πόντων κάτω από την άσφαλτο.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB