spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Θέματα του υπ.Εσωτερικών εξέτασε η Κυβερνητική Επιτροπή
Θέματα του υπ.Εσωτερικών εξέτασε η Κυβερνητική Επιτροπή PDF Εκτύπωση E-mail
  
12.07.08
Ομόφωνα ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή το σχέδιο νόμου που παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλος και αφορά τη δημοτική αστυνομία. Το νομοσχέδιο είναι σημαντικό, είπε ο υπουργός Εσωτερικών σε δηλώσεις του, γιατί οριοθετεί τις σχέσεις ανάμεσα σε αστυνομία και δημοτική αστυνομία, οι οποίες πρέπει να λειτουργούν συμπληρωματικά με συγκεκριμένους ρόλους, ώστε να μπορεί η ελληνική αστυνομία να ασχολείται με θέματα καθημερινότητας, που είναι αυστηρά στο πλαίσιο της δικής της αρμοδιότητας, ενώ η δημοτική αστυνομία με θέματα τοπικών υποθέσεων ώστε να είναι και οι δυο πιο αποτελεσματικές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.  Το σχέδιο νόμου όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, καθορίζει επ'ακριβώς ποιές είναι οι αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας και αυτό κατέστη δυνατόν ύστερα από τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων που καθόριζε τις αρμοδιότητες των οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού.

Ετσι, η δημοτική αστυνομία ξέρει τί είναι εκείνο που πρέπει να κάνει, το κάνει αφήνοντας την ΕΛΑΣ να ασχοληθεί με τα δικά της καθήκοντα και με τον τρόπο αυτό γίνονται και οι δυο πιο αποτελεσματικές, πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

Επίσης με το νέο νομοσχέδιο οργανώνεται η δημοτική αστυνομία, σαν αυτοτελής μονάδα με τις δικές της υποδομές και τέλος, προβλέπει τη δημιουργία ιεραρχίας και πραγματοποίησης κρίσεων στην ηγεσία της.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB