spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Εγκαινιάστηκε ο ΧΥΤΑ Φυλής
Εγκαινιάστηκε ο ΧΥΤΑ Φυλής PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.07.08
Εγκαινιάστηκε από τον πρόεδρο της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων, υφυπουργό Εσωτερικών, Θανάση Νάκο, το πρώτο κύτταρο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Δυτικής Αττικής, στη θέση Σκαλιστήρι του Δήμου Φυλής. Το έργο περιλαμβάνει λεκάνη απόθεσης των απορριμμάτων έκτασης 350 στρεμμάτων, βιολογικό καθαρισμό επεξεργασίας των στραγγισμάτων και σύστημα διαχείρισης του βιοαερίου. Η χρηματοδότηση τόσο του συγκεκριμένου έργου, όσο και των δύο άλλων, στην Κερατέα και το Γραμματικό, συνολικού προϋπολογισμού 152 ευρώ, εξασφαλίστηκε από το Ταμείο Συνοχής.

Επιπλέον, και υπό την επίβλεψη της Επιτροπής Παρακολούθησης, κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών ενδιάμεσο κύτταρο, το οποίο, ουσιαστικά, κάλυψε τις ανάγκες εναπόθεσης των απορριμμάτων όλης της Αττικής ως σήμερα.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, κατά τα εγκαίνια έναρξης λειτουργίας του έργου, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η έναρξη της λειτουργίας του έργου είναι ένας σημαντικός σταθμός στην πορεία που έχουμε να διανύσουμε για να αποκτήσει η χώρα μας ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων, που να διασφαλίζει το περιβάλλον, την υγεία, την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της Αττικής.

Ο χώρος, που εγκαινιάζουμε σήμερα, δεν θα παραμείνει ως έχει. Ήδη, δρομολογείται η κατασκευή σύγχρονων μονάδων επεξεργασίας, ώστε πολύ σύντομα να δέχεται μόνο τα υπολλείματα των απορριμμάτων και να μετεξελιχθεί έτσι από Χώρος Υγειονομικής Ταφής, σε Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης».
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB