spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Χάρτα αυτοδέσμευσης στη διαχείριση υδάτων
Χάρτα αυτοδέσμευσης στη διαχείριση υδάτων PDF Εκτύπωση E-mail
  
26.06.08
Xάρτα αυτοδέσμευσης με στόχο την εξοικονόμηση νερού συνυπέγραψαν χθες εκπρόσωποι της πολιτείας, του αγροτικού κόσμου, ο οποίος ευθύνεται για την κατανάλωση του 85% της ύδρευσης ετησίως αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης, που αντιστοιχεί στο υπόλοιπο 15%.

Συγκεκριμένα, τη «Χάρτα Ορθής Διαχείρισης των Υδάτινων Αποθεμάτων», όπως ονομάζεται συνυπέγραψαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Αλέξανδρος Κοντός, ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ Νίκος Χιωτάκης, ο πρύτανης του ΕΜΠ Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Ζέρβας, εκπρόσωπος της ΕΥΔΑΠ, και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ξενοδόχων.

Την Χάρτα αυτοδέσμευσης για την εξοικονόμηση νερού συνέταξαν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS. Η Χάρτα αυτοδέσμευσης απευθύνεται στους πολίτες, στους αγρότες και στους φορείς οι οποίοι καλούνται να συνεισφέρουν εθελοντικά στην προστασία του πολύτιμου αυτού αγαθού.

Oπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Κοντός "το νερό δεν είναι ένα αστείρευτο προϊόν, αλλά μια κληρονομιά που πρέπει να διαφυλάξουμε και για τις επόμενες γενιές".

Είπε ακόμη ότι το 85% της κατανάλωσης νερού γίνεται από τις αγροτικές καλλιέργειες, επισημαίνοντας ότι η εξοικονόμηση νερού είναι ένα σημαντικό ζήτημα για το μέλλον σε όλους τους τομείς της ζωής και ανέφερε σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών του υπουργείου για την εξοικονόμηση νερού, διαυτυπώνοντας την εκτίμηση ότι εντός του 2008 θα ξεκινήσουν οι δημοπρατήσεις των έργων του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Τελευταία ανανέωση ( 26.06.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB