spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Ξεκίνησε το Κτηματολόγιο στην Ηλιούπολη
Ξεκίνησε το Κτηματολόγιο στην Ηλιούπολη PDF Εκτύπωση E-mail
  
19.06.08

map_kthmatologioΧωρίς προβλήματα ξεκίνησε χθες Τρίτη 17 Ιουνίου η λειτουργία του Γραφείου Κτηματογράφησης στην Ηλιούπολη, στην λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου 119 (απέναντι από τη «Θεομήτορα», κάτω από την ALPHA BANK). Οι δημότες της Ηλιούπολης θα πρέπει να δηλώσουν εκεί την ακίνητη περιουσία τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο, με καταληκτική ημερομηνία την 30η Σεπτεμβρίου. Μετά από προσπάθειες του Δημάρχου Γιάννη Αναγνώστου και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γαβριήλ Αραμπατζή και με σκοπό να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες, επιτεύχθηκε οι δημότες της Ηλιούπολης να μην χρειάζεται να απευθυνθούν στο γραφείο της Γλυφάδας, όπου παραπέμπονται οι κάτοικοι όλων των υπολοίπων όμορων Δήμων, αλλά σε γραφείο που λειτουργεί εντός της πόλης μας. 

 Η δήλωση ιδιοκτησίας υποβάλλεται αποκλειστικά στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης είτε από τον ίδιο τον δηλούντα είτε από τρίτο πρόσωπο. Στην περίπτωση που τρίτος καταθέτει τη δήλωση απαιτείται απλή εξουσιοδότηση (χωρίς θεώρηση του γνησίου της υπογραφής), ενώ αν τρίτος συμπληρώνει, υπογράφει και καταθέτει τη δήλωση, απαιτείται συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

 Υπάρχει η δυνατότητα συστημένης ταχυδρομικής αποστολής μέσω ΕΛΤΑ ή courier στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης. Στην περίπτωση αυτή πέραν του εντύπου της δήλωσης και των συνυποβαλλομένων κατά περίπτωση,
επισυνάπτονται υποχρεωτικά:

α) απλή φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου
β) απλή φωτοτυπία εγγράφου από το οποίο να προκύπτει το ΑΦΜ του δηλούντος (π.χ. εκκαθαριστικό εφορίας, λογαριασμός ΔΕΗ κ.λ.π.)
γ) το αποδεικτικό καταβολής του πάγιου τέλους κτηματογράφησης.

 Για την υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική η προηγούμενη καταβολή του πάγιου τέλους κτηματογράφησης (35€ ανά δικαίωμα), ενώ για τους  βοηθητικούς χώρους (αποθήκες, γκαράζ), που αποτελούν αυτοτελείς ιδιοκτησίες το τέλος είναι 20€.

 Για πρώτη φορά, επίσης, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της δήλωσης ηλεκτρονικά μέσω ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Κτηματολόγιο Α.Ε. www.ktimatologio.gr Σε αυτή την περίπτωση τα συνυποβαλλόμενα έγγραφα αποστέλλονται ταχυδρομικά στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης και η πληρωμή του πάγιου τέλους πραγματοποιείται με πιστωτική κάρτα. 

 Για την καλύτερη  τηλεφωνική εξυπηρέτηση των πολιτών τίθεται σε λειτουργία ο ειδικός τετραψήφιος αριθμός 1015.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB