spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Παιδιά, το...e- κυνήγι του θησαυρού ματαιώθηκε! PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.09.20

evdomad

 

Τελικά φάινεται ότι η διοίκηση του Δήμου και ο δήμαρχος μάλλον παρακολουθούν τα άρθρα μας.

Λίγες ώρες μετά την σχετική μας δημοσίευση ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ, ο δήμαρχος Ηλιούπολης στην προσωπική του σελίδα στο facebook ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ,ανακοίνωσε την αναβολή της διεξαγωγής της δράσης «e-κυνήγι θησαυρού».

 

Ήταν η μοναδική δράση που είχε αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια , αφού  μετά τα πρόσφατα πιο αυστηρά μέτρα προφύλαξης κατά τoυ κορωνοϊού και τον περιορισμό συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων σε εξωτερικό χώρο, ο Δήμος ανέστειλε τις προγραμματισμένες δράσεις, που περιελάμβαναν μεταξύ άλλων ποδηλατική βόλτα στην πόλη , διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικό δρόμο, εκδήλωση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής κλπ.

 

Η παραπάνω δράση ,σύμφωνα με πρότερη ανακοίνωση του Δήμου ,θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, χωρίς να δημιουργείται συνωστισμός και επομένως κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια και την υγεία. Για λόγους ασφαλείας, η δράση θα ξεκινούσε μετά το τέλος της κακοκαιρίας, με νεώτερη ανακοίνωση. Μιάς κακοκαιρίας που ευτυχώς δεν ήρθε ποτέ στην Ηλιούπολη. 

Ας ελπίσουμε ,για την διασκέδαση των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους , ότι θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή και  θα ως μία ελάχιστη συμμετοχή στα πλάισια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020.

Η Ηλιούπολη έχει ανάγκη όχι μόνο απο δράσεις αλλά και από μόνιμες παρεμβάσεις ,που θα συντελέσουν στην αποφόρτιση της πόλης απο την κυκλοφορία των  αυτοκινήτων. Παράλληλα θα βοηθήσουν στην ανάδειξη και την χρήση του ποδήλατου και της πεζοπορίας ως εναλλακτικούς και πιο φιλικούς για τους κατοίκους τρόπους μετακίνησης .

Ένας μεγάλος αριθμός Ηλιουπολιτών , στην διάρκεια της καραντίνας βγήκαν στους δρόμους της πόλης με τις οικογένειές τους  για να περπατήσουν και να κάνουν βόλτες με τα ποδήλατά τους, γυμνάστηκαν και γνώρισαν την πόλη καλύτερα .

Όλοι αυτοί μάλλον θα περίμεναν να είχαν γίνει περισσότερα , όπως η δημιουργία ενός περιορισμένου σε μήκος pop-up  προσωρινού δικτύου ποδηλατοδρόμων έστω για αρχή  , αλλά και πεζοδρομήσεων μέχρι να τελεσφορήσει ο τελικός σχεδιασμός σύμφωνα με το ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) .

 


 

Τελευταία ανανέωση ( 21.09.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB