spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων για την συγχώνευση του 9ου Δημοτικού.
Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων για την συγχώνευση του 9ου Δημοτικού. PDF Εκτύπωση E-mail
  
24.01.14

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Aκόμη   μια πράξη, της κακόγουστης φάρσας, που παίζεται - από τον Αύγουστο - σε βάρος των μαθητών και   των   γονέων   του   9ου Δημοτικού   Σχολείου, διαδραματίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης στις 23.12.2013.
Ο κ.κ. Δήμαρχος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι, Με μία απόφαση κόλαφο προλείαναν το έδαφος για την συγχώνευση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Υμηττού . Με την απόφαση αυτή η Δημοτική παράταξη θεωρεί ότι πετυχαίνει δύο στόχους , αφ ενός μεν να αποτινάξει από πάνω της τον "δαίμονα"  των συγχωνεύσεων δηλώνοντας ότι είναι αντίθετη με αυτές , αφ ετέρου δε εφ ΄ όσον γίνει να γίνει υπέρ της Ηλιούπολης και να κρατήσει το σχολείο στον Δήμο .
Φυσικά η απόφαση πάρθηκε με σεβασμό στους Δημοκρατικούς θεσμούς εφ όσον ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κος Νικηφόρος δεν επέτρεψε την τοποθέτηση τ υο Πρόεδρου της Ένωσης Γονέων , δεν κλήθηκε ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου και δεν λήφθηκαν υπ όψιν οι αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης  και της Εκπροσώπου των Εκπαιδευτικών. Άλλη μια πύρρεια νίκη του συστήματος που τόσα χρόνια προσπαθεί να μας πείσει ότι οι απολύσεις , το κλείσιμο σχολείων , ο περιορισμός των υπηρεσιών υγείας και ο εργασιακός μεσαίωνας μας οδηγούν στην ανάπτυξη .

...αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια τόσο μικρόψυχη  , συγκαταβατική ενέργεια , αδιαφορώντας  πλήρως για τις επιπτώσεις που αυτή θα επιφέρει στα παιδιά, τα οποία θα αναγκαστούν να βιώσουν τα τμήματα των 25-28 μαθητών και οι δάσκαλοι που θα ζήσουν την «μνημονιακή» ...κινητικότητα, για να μπορεί η Δημοτική Αρχή να ..."υπερηφανεύεται" πως ... όχι μόνο ... απέτρεψε  την  - υπέρ του Υμηττού -συγχώνευση, αλλά ... πήρε το σχολείο στην Ηλιούπολη.

Έχοντας νωπές τις μνήμες από την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το 2011 με την αρχική του απόφαση με την οποία δήλωνε υπέρμαχος των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων στην πόλη μας , την οποία ανακάλεσε όταν όλα είχαν κριθεί , ο Πρώτος πολίτης της Πόλης προτίμησε να ...στρίψει δια του αρραβώνα κάνοντας έναν έξυπνο πολιτικό ελιγμό , ....έξυπνο όχι γενναίο .Δυστυχώς έξυπνους έχει γεμίσει αυτή η χώρα , αυτό που την οδηγεί σε κατρακύλα όμως είναι η έλλειψη γενναίων .


Αυτή η απόφαση οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερο διχασμό και αντιπαλότητα τους γονείς και τους μαθητές των δύο σχολείων, οι οποίοι πλέον θα ξεχάσουν την ουσία της απόφασης και θα τσακώνονται μεταξύ τους  για το ποιος θα πάρει το σχολείο.

        Γι΄ άλλη μια φορά. πολιτικά, προεκλογικά παιχνίδια,  στις πλάτες των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων ...

    Θυμίζει την αποφασιστικότητα του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής την πρώτη φορά που ήρθε το θέμα των συγχωνεύσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο που ματαιώθηκε - με την αποφασιστική παρέμβαση των Γονέων -,  λίγο πριν την αναίμακτη «κωλοτούμπα», αφού όλα πια είχαν κριθεί....
ΚΑΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ - ΚΑΝΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ ... !!!

     Αξίζει να σημειώσουμε  μια ακόμη ενδεικτική πτυχή της   (σαφώς προειλημμένης από την πλειοψηφία)  απόφασης,  της εν λόγω  συνεδρίασης:

     Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος της Δ.Ε.Π.  κα  Μαρκουλάκη,  που εισηγήθηκε το θέμα... «ξέχασε» ... να αναφερθεί στην απόφαση της Δ.Ε.Π. σχετικά.

        H απόφαση αυτή αναμένεται να προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού στους στοιβαγμένους μαθητές , τους απολυμένους εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία καθώς είναι η επιτομή του σχεδιασμού για την ανάπτυξη την οικονομία και την ευημερία , αρωγός στην προσπάθεια του Υπουργείου να διαδώσει την κουλτούρα και τον Πολιτισμό μας σε όλον τον πλανήτη στέλνοντας εκεί  τα παιδιά μας για σπουδές και εργασία.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!!!!

 

 

O Πρόεδρος                                                                              Η Γραμματέας

 

Μιχάλης Τασούλας                                                                Νίκη Ψύλλα

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB