spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Προκηρύχθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής οι διαγωνισμοί για τους μεγάλους αντιπλημμυρικούς αγωγούς ομβρίων της Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
11.01.14

2013-11-15-s1-s2Λίγες μέρες πριν από το τέλος του 2013 προκηρύχθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής οι διαγωνισμοί για τους δύο μεγάλους αντιπλημμυρικούς αγωγούς ομβρίων Σ2 και Σ3 προϋπολογισμού 11 εκατομμυρίων Ευρώ, καθώς και για τη μελέτη του τελευταίου άκρως απαραίτητου βασικού αντιπλημμυρικού αγωγού ομβρίων στην οδό Αναστάσεως.
Η κατασκευή των δύο αγωγών Σ2 και Σ3, που θα γίνει από την Περιφέρεια Αττικής, αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του 2014 και το έργο θα ολοκληρωθεί σε 26 μήνες. Η εκπόνηση παράλληλα της μελέτης του αγωγού στην οδό Αναστάσεως, θα δώσει τη δυνατότητα ένταξης και χρηματοδότησης της κατασκευής του έργου από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2120. Η Δημοτική Αρχή μαζί με την τεχνική υπηρεσία και τα στελέχη του Δήμου κατέβαλαν μία τιτάνια προσπάθεια για να ξεπερασθούν οι δυσκολίες και τα πολύπλοκα προβλήματα που είχαν ‘‘ παγώσει '' το έργο από το 2002, και κατόρθωσαν τελικά, με την αποφασιστική συμβολή και του Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρού, να εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής και την Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ η επικαιροποιημένη μελέτη, και να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής της κατασκευής των δύο βασικών αγωγών ( Σ2 και Σ3), συνολικού μήκους 3.750 μέτρων.

Η κατασκευή των δύο μεγάλων αγωγών Σ2 και Σ3 και στη συνέχεια, μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, η κατασκευή και του βασικού αγωγού που θα κατεβαίνει από τον Αη Γιάννη Καρέα και θα καλύπτει την οδό Αναστάσεως, θα ολοκληρώσει το βασικό δίκτυο αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης μας, και θα εξαλείψει οριστικά τα μεγάλα πλημμυρικά φαινόμενα, που σε κάθε ισχυρή βροχόπτωση θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο περιουσίες, αλλά και ανθρώπινες ζωές.
Η θετική έκβαση της μεγάλης προσπάθειας να τροποποιηθούν / επικαιροποιηθούν οι μελέτες για τους δύο αγωγούς από τον Δήμο για να κερδιθεί πολύτιμος χρόνος, - ενώ η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στην Περιφέρεια-, να αντιμετωπισθούν με επιτυχία τα προβλήματα περιβαλλοντικής αδειοδότησης, και να εγκριθούν και χρηματοδοτηθούν τελικά τα σημαντικά αυτά για την πόλη μας έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, ικανοποιεί πιστεύουμε το καθολικό αίτημα των Ηλιουπολιτών για προώθηση έργων ουσίας, που συμβάλλουν πραγματικά στην ενίσχυση της ασφάλειας και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης μας.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

Τελευταία ανανέωση ( 11.01.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB