spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Όμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α.)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Όμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α.) PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.06.13

opsa_6_2013«Σχέσεις Κράτους και Αγοράς, Αυτοδιοίκησης και Τοπικής Αγοράς» ήταν το θέμα του Ζ΄ κύκλου εκδηλώσεων του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α.), που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 10/6, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (Ο.Π.Ε.) στην Ηλιούπολη. Η συμμετοχή του κοινού ήταν και αυτή τη φορά μεγάλη και η συζήτηση που ακολούθησε μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και επίκαιρη.
            Την πρώτη εισήγηση με θέμα «Σχέσεις Κράτους και Αγοράς» ανέπτυξε ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α., ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Δυστυχώς, δεν είναι αρμονικές οι σχέσεις κράτους και αγοράς. Υπάρχει μια λεόντειος σχέση μεταξύ Πολιτείας και φορολογούμενου». Όπως υπογράμμισε, η χώρα χρειάζεται άμεσα αναπτυξιακή ανάσα που θα δοθεί με την ενεργοποίηση του ιδιωτικού τομέα και την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών δράσεων όπως: αξιοποίηση του νέου επενδυτικού νόμου, καταπολέμηση του παραεμπορίου, νέος αγορανομικός κώδικας κ.ά. «Η έξοδος από την κρίση είναι η πρόκληση που αφορά όλους και θα πρέπει να υλοποιηθεί με διάλογο, κατανόηση και συνεργασία» κατέληξε ο κ. Μίχαλος.

Ο δεύτερος ομιλητής, κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, Δήμαρχος Περιστερίου, στο πλαίσιο της εισήγησής του με θέμα «Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη της Τοπικής Αγοράς», επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι είναι χρέος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ενεργοποιήσει μηχανισμούς στήριξης της τοπικής αγοράς. «Χρειάζονται ριζικές τομές και καινοτόμες συμπεριφορές», τόνισε ο κ. Παχατουρίδης, υπογραμμίζοντας ότι «οι νέοι  πρέπει να ηγηθούν της νέας κατάστασης. Με όπλα την πολύ καλή τους εκπαίδευση και την πρωτοπόρα σκέψη τους, θα διώξουν τη μιζέρια,  που επικρατεί και θα αλλάξουν ριζικά την υπάρχουσα νοοτροπία».

Σύντομη παρέμβαση έκαναν α) ο κ. Ιωάννης Γκογκοζώτος, π. Αντιδήμαρχος Αθηναίων και Διευθ. Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ ο οποίος  αναφέρθηκε στη σημερινή μάστιγα των αγορών, το παραεμπόριο. Όπως τόνισε, «πρέπει να υπάρξει ένα καλά οργανωμένο συντονιστικό κέντρο και αυστηροί έλεγχοι στα σημεία εισαγωγής προϊόντων» και β) ο κ. Σταύρος Γεωργάκης, μέλος του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Α., ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της εξωστρέφειας της αγοράς,  ως απαραίτητης λύσης για την επιβίωση και ανάπτυξή της και έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να μειωθεί η γραφειοκρατία με κάθε δυνατό τρόπο.

      Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του Ο.Π.Σ.Α , δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και π. Δήμαρχος Ηλιούπολης, κ. Θεόδωρος Γεωργάκης, ο οποίος  μεταξύ των άλλων   και για να περάσει το πνεύμα της αισιοδοξίας είπε: «Όλα θα πάνε καλά στο τέλος , αλλά και αν κάτι δεν πάει καλά δεν είναι το τέλος».

      Την εκδήλωση τίμησαν απλοί πολίτες, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Δικαιοσύνης, της Εκπαίδευσης και των λοιπών φορέων μαζικής δράσης.

      Η επόμενη ομιλία-συζήτηση του Ομίλου θα πραγματοποιηθεί μετά το καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 23/9/2013 με θέμα: «Περιβάλλον και ανάπτυξη. Περιβαλλοντική εκπαίδευση»

     Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Ο.Π.Σ.Α. αλλά και να επικοινωνήσουν με τα στελέχη του στην ιστοσελίδα του Ομίλου: www.opsa.gr  και στο τηλ. 210 9922301.

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB