spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
“MULTICULTURAL FESTIVAL” ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ BANGLADESH PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.05.13

Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Ηλιούπολης εκπροσώπησε ο Πρόεδρός του, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος  Γιαννόπουλος, στο «Multicultural Festival", που πραγματοποιήθηκε στις 11 και 12 Μαίου 2013, στην Πλατεία Κουμουνδούρου, για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς Bangladesh, με σκοπό την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των διαφορετικών εθνικών κοινοτήτων που διαμένουν στη χώρα μας, τη σύσφιξη των δεσμών και την ανταλλαγή των πολιτισμικών αγαθών των λαών.
Το Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Μπαγκλαντές "Bangladesh Doel Cultural Organization" και τον Όμιλο για την UNESCO  Νομού Πειραιώς και Νήσων.
Το φεστιβάλ φιλοξένησε πολλούς καλλιτέχνες, εκπροσώπους από κοινότητες μεταναστών και Ελλήνων για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς Bangladesh, όπως και Ελληνικά Μουσικά και Χορευτικά Συγκροτήματα της UNESCO και του Δήμου Αθηναίων. Παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες και κοινότητες από Πακιστάν, Αφγανιστάν, Αφρικανικές χώρες, Αραβικά κράτη, Αλβανία, Έλληνες και ξένοι ανταποκριτές και φωτογράφοι, Δημ. Σύμβουλοι του Δήμου Αθηναίων και εκπρόσωποι κομμάτων.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, κ. Γ. Γιαννόπουλος, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μεταξύ των άλλων τόνισε: «Ο ρατσισμός είναι ένα από τα πιο βάρβαρα στοιχεία της ανθρώπινης φύσης(...)  Οι αποκλεισμοί, η περιφρόνηση, η περιθωριοποίηση και φυσικά οι βιαιότητες, οι απειλές και οι επιθέσεις δεν έχουν θέση στη ζωή μιας πολιτισμένης κοινωνίας. Και δεν χαρακτηρίζουν έναν πολιτισμένο άνθρωπο. Ο ρατσισμός και η βία είναι το τέλος του πολιτισμού.(...) Πρέπει όλοι μαζί να στήσουμε ένα πανηγύρι αγάπης για τον διπλανό μας, όποιος κι αν είναι αυτός. Πρέπει όλοι μαζί να εξοβελίσουμε από την πόλη μας κάθε είδους βία, να δεχτούμε και να στηρίξουμε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη. (...)Σας ζητώ να προστατέψουμε τους κατοίκους από όπου και αν προέρχονται, χωρίς καμιά εξαίρεση, από κάθε αποκλεισμό, κάθε ρατσισμό, κάθε βία.»

16/5/13

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB