spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Το Eιδικό Γυμνάσιο- Λύκειο Hλιούπολης πάει…Comenius! PDF Εκτύπωση E-mail
  
07.05.13

2013-05-04-comenius Ειδικό γυμνάσιο-λύκειο Ηλιούπολης
Ζωγραφίσαμε στους τοίχους,, λουλούδια, πεταλούδες, χέρια που αγκαλιάζονται, καθαρίσαμε τις ράμπες, πλύναμε  τα λεωφορεία μας, ανανεώσαμε τις τάξεις, γυαλίσαμε τις ρόδες στα αναπηρικά μας αμαξίδια, κάναμε πρόβες, πολλές πρόβες. Ολοι μας ζήσαμε πυρετώδεις ετοιμασίες τις τελευταίες μέρες.
24 χαμόγελα καταφθάνουν στο σχολείο μας . Γιατί;
Για να αποτελέσουν τον τελευταίο σταθμό ενός ταξιδιού, του ταξιδιού μας, που κράτησε 2 χρόνια, ξεκίνησε από την Τουρκία πέρασε από τη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Πορτογαλία και την Πολωνία έχοντας στις αποσκευές του πολλές εμπειρίες, εικόνες, γνώσεις και σίγουρα τις καρδιές μας πιο ζεστές και τους ορίζοντές μας ανοιχτούς.
Το ταξίδι μας έχει όνομα και σκοπό. Λέγεται ‘'Φυσικές καταστροφές του 21 ου αιώνα'' , ανήκει στην Ευρωπαϊκή οικογένεια Comenius και μέσα από αυτό μάθαμε να νοιαζόμαστε, να προστατεύουμε, να φροντίζουμε αλλά και εναλλακτικούς τρόπους για να μαθαίνουμε πώς να μαθαίνουμε.

Εδώ λοιπόν στην Αθήνα που χρόνια παγιδευμένη στην οικονομική κρίση αναζητάει καινούρια ταυτότητα και διεξόδους , εμείς διαλέξαμε να υποδεχτούμε τους 24 φίλους μας, καθηγητές και μαθητές από 5 χώρες ,λέγοντάς τους ένα παραμύθι 25 αιώνων που μιλάει για δύο θεούς που μάλωσαν μεταξύ τους για το ποιος θα δώσει το όνομά του στην πόλη. Φυτέψαμε στην αυλή  μας μια ελιά και υποσχεθήκαμε να είμαστε εκεί για να κρατάμε ζωντανό το δικαίωμά μας στο όνειρο, στο ταξίδι, στην ειρήνη, την ισότητα.

Σκαρφαλώσαμε με τα αμαξίδιά μας στην Πεντέλη και την Πάρνηθα και τις βρήκαμε βαθειά πληγωμένες από τις φωτιές ,στο Μαραθώνα ‘'βουτήξαμε'' στα βαθειά νερά της Λίμνης αλλά και της Ιστορίας, στην Αίγινα φροντίσαμε τα τραυματισμένα πουλιά και χαθήκαμε στο θαύμα της Αφαίας Αθηνάς, στην Ακρόπολη είδαμε τα μάρμαρα του Παρθενώνα τραυματισμένα από το καυσαέριο.

Στο Δημαρχείο της Ηλιούπολης ο δήμαρχος μας τίμησε με την παρουσία του στην επίσημη εκδήλωση για το κλείσιμο του προγράμματος και ο σύμβουλος Ειδικής Αγωγής  έδωσε τα πιο θερμά του συγχαρητήρια σ'εμάς , στους καθηγητές μας αλλά και σε όλο το προσωπικό του σχολείου! Στη μουσικοθεατρική μας παράσταση στο κατάμεστο γυμναστήριο του σχολείου μας, τραγουδήσαμε σε 5 διαφορετικές γλώσσες ,ξεσηκώνοντας και εμπνέοντας μοναδικά συναισθήματα συγκίνησης, περηφάνειας, ενθουσιασμού και θαυμασμού...

 Η Ιωνική στέγη Ηλιούπολης με τη δροσερή παρουσία των μαθητριών από το 1ο, 2ο  γυμνάσιο και 2ο Λύκειο της πόλης μας, και το ροκ συγκρότημα Funk Up, άνοιξαν ένα παράθυρο επικοινωνίας του σχολείου μας με τη γειτονιά και την πόλη, αλλά και μας ταξίδεψαν με τη μαγική δύναμη του χορού  και της μουσικής στις όμορφες γωνιές της πατρίδας μας και της Γηραιάς Ηπείρου!

Κι ύστερα ήταν οι γονείς μας, πάντα δίπλα μας, για να προσφέρουν σε όλους μας τον πιο πλούσιο μπουφέ που είχαμε δει ποτέ με λαχταριστά εδέσματα από την ελληνική κουζίνα...

Εδώ στην Αθήνα που κάθε γωνιά της είναι ένα κομμάτι της ιστορίας...

Εδώ στην Αθήνα που χαιρετάς στο δρόμο τον κύριο Αριστοτέλη και την κυρία Αθηνά, που διασχίζεις την οδό Περικλέους, που ακούς στο ραδιόφωνο για μια χαμένη αγάπη ‘'που τη λέγαμε Αντιγόνη''. ..

Εδώ που ο Ωρίωνας και ο Ορφέας είναι κολλητοί φίλοι από τότε που γεννήθηκαν και ο Δημοσθένης σε κυνηγάει για το νοίκι που του χρωστάς-άσε που παρκάρει μπροστά από τη ράμπα και δε χωράς να περάσεις με το αμαξίδιο-ταξιδέψαμε και ονειρευτήκαμε μαζί με τους καινούριους μας φίλους για μια ολόκληρη εβδομάδα κλείνοντας παρά τις δυσκολίες, ένα παραμυθένιο ταξίδι ...

Τους ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε να διασταυρωθούν ξανά οι δρόμοι μας στο μέλλον.

Σύλλογος διδασκόντων του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Αθηνών

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB