spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Αγωνιστική συνεργασία γονέων Ηλιούπολης - ΚΑΛΕΣΜΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγωνιστική συνεργασία γονέων Ηλιούπολης - ΚΑΛΕΣΜΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
  
30.03.13

Η Αγωνιστική Συνεργασία καλεί τους γονείς στο δημαρχείο στις 9 Απρίλη και ώρα 10.00 πμ σε παράσταση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης άμεσων μέτρων ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας.
Ένας γονιός σήμερα καλείται να πληρώνει για βιβλία, για εκδρομές, για κουρτίνες, για πάρτυ, για εξωσχολικές δραστηριότητες, για ενδοσχολικές δραστηριότητες, για τροχονόμους, για καθαρίστριες, τώρα τελευταία και για σίτιση των παιδιών. Δεν υπάρχει σχολείο στην Ηλιούπολη, που να μην καλεί τον γονιό να πληρώσεί ή καλύτερα να διπλοπληρώσει ή ακόμα καλύτερα να τριπλοπληρώσει.
Το κράτος, με την πλάτη των αστικών κυβερνήσεων, κουρεύει τα λεφτά για την παιδεία, με στόχο την ιδιωτικοποιήσή της (κατάργηση ΟΣΚ, αξιολόγηση, αλλαγή προγράμματος σπουδών κλπ), και την ίδια στιγμή δίνει λεφτά στην πλουτοκρατία να σωθεί από την κρίση της. Δηλαδή τα βάρη να τα πληρώσουν οι γονείς και όχι τα μονοπώλια. Οι διοικήσεις του δήμου βάζουν πλάτη, υλοποιούν τις κατευθύνσεις, μας λένε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Η πλειοψηφία των γονιών, άθελα μας, βάλαμε πλάτη σε αυτή την κατάσταση (βέβαια κάποιοι όχι!). Είτε συμφωνόντας με την αντίληψη να υποκαθιστά η τσέπη του γονιού την ευθύνη του κράτους, είτε με την μη συμμετοχή στους συλλόγους. Η κατάσταση όμως έχει φτάσει στο απροχώρητο. Παιδιά λιποθυμάνε στα σχολεία, πεινάνε, δεν έχουν ρεύμα, θέρμανση, γονείς νιώθουν αβοήθητοι.

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ

 

Η Αγωνιστική συνεργασία γονέων καλεί τους γονείς να βροντοφωνάξουν: Η παιδεία είναι δημόσια και δωρεάν. Όσοι από εμάς το ξεχάσανε, καιρός να το θυμηθούμε. Ούτε ένα βήμα πίσω από το δικαίωμα της κάθε λαϊκής οικογένειας να μπορεί να μορφώσει το παιδί της. Το δίκιο μας θα το βρούμε στο δρόμο του αγώνα.

 

 

Όσοι θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά μας σ' έναν καλύτερο κόσμο, οφείλουμε να συντονίσουμε τα βήματά μας μαζί τους και να διεκδικήσουμε την Παιδεία και την κοινωνία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Γονείς, μαθητές, δάσκαλοι-καθηγητές, όλοι μαζί ενάντια στην πολιτική που ιδιωτικοποιεί τα σχολεία, αφήνει αμόρφωτα τα παιδιά μας.

Να σηκώσουμε  την αντίσταση της Λαϊκής Οικογένειας απέναντι στην βαρβαρότητα και την εξαθλίωση. Κανένα παιδί χωρίς σχολείο, φαγητό, παιχνίδι, θέρμανση, εμβόλιο, νερό και φως. Η ζωή και ο πλούτος ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν.

 

Το μήνυμα της  Αγωνιστικής Συνεργασίας Γονέων είναι

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΑΝΤΟΥ

 

Καλούμε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους να βάλουμε φραγμό στην διάλυση του δημόσιου δωρεάν σχολείου και της ζωής μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ

1.   Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων. Δωρεάν βιβλία, εκδρομές για όλα τα παιδιά. Δωρεάν θέρμανση, πετρέλαιο, ρεύμα, νερό και τηλέφωνο στα σχολεία.

2.   Έκτακτη χρηματοδότηση στα σχολεία για να καλυφθούν ανάγκες μαθητών άνεργων οικογενειών όπως αγορά τετραδίων και στυλό.

3.   Ένα μίνι δωρεάν γεύμα στο σχολείο για όλα τα παιδιά.

4.   Όλα τα παιδιά με πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να εμβολιαστούν όλα τα βρέφη και τα νήπια με δημόσιες κινητές μονάδας υγείας στα σχολεία.

5.   Δωρεάν όλες οι δημοτικές υπηρεσίες (π.χ. πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα, παιδικοί σταθμοί) για τα παιδιά άνεργων οικογενειών.

6.   Διεύρυνση της ενισχυτικής διδασκαλίας και των Π.Δ.Σ.

7.   Να καλυφθούν όλα τα κενά με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Όχι παραπάνω από 20 μαθητές ανά τμήμα. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί και το βοηθητικό προσωπικό των σχολείων.

8.   Αποκλειστικά Ενιαία - Δημόσια και Δωρεάν Αναβαθμισμένη εκπαίδευση για όλα τα παιδιά μέχρι τα 18 τους χρόνια που θα εξασφαλίζει σύγχρονη ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά.

Τελευταία ανανέωση ( 30.03.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB