spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Σήμερα στις 4 στο κοιμητήριο της Ηλιούπολης το «τελευταίο αντίο» στον Ανδρέα Αναγνώστου
Σήμερα στις 4 στο κοιμητήριο της Ηλιούπολης το «τελευταίο αντίο» στον Ανδρέα Αναγνώστου PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.03.13

190706_1009524557477_1428_nΠροδομένος από την καρδιά του, στα 47 του χρόνια, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, την Κυριακή, 3 Μαρτίου, ο δημοσιογράφος Ανδρέας Αναγνώστου, ο δικός μας Ανδρέας, αφήνοντας πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά του και στην οικογένεια της Attica Press.
Ξεχωριστός για την «πένα» του, στην 25ετή θητεία του στη δημοσιογραφία, ο Ανδρέας Αναγνώστου, θα μείνει χαραγμένος στην μνήμη όλων, όχι μόνο για τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του και τον αγνό και ασυμβίβαστο τρόπο που ασκούσε το επάγγελμα, άλλα πάνω απ' όλα για την ευθύτητα του χαρακτήρα του, την καθαρότητα των λόγων του και την αγνότητα της ψυχής του. 

Για όλους εμάς στην Attica Press ο Ανδρέας ήταν ένας μεγάλος δάσκαλος ήθους, αξιοπρέπειας, ψυχικού σθένους, θέλησης, επιμονής και υπομονής. Δουλεύοντας μαζί του δεν πήραμε απλά μαθήματα δημοσιογραφίας, αλλά μαθήματα ζωής.

Ο Ανδρέας Αναγνώστου γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 1966 και το 1985 αποφοίτησε από το 3ο Γενικό Λύκειο Ηλιούπολης. Η δημοσιογραφία τον κέρδισε από πολύ μικρή ηλικία και την υπηρέτησε πιστά σε όλη του τη ζωή, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς παρωπίδες και χωρίς «γραμμές». Δεν δίσταζε να συγκρουστεί και να δυσαρεστήσει. Άλλωστε όπως συχνά έλεγε και ο ίδιος χρησιμοποιώντας τη φράση του Τζώρτζ Όργουελ: «Δημοσιογραφία είναι να γράφεις γι αυτά που κανείς δεν θέλει να γραφούν, όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις». Γι' αυτό άλλωστε τύγχανε και του σεβασμού όλων όσοι τον γνώριζαν. Για την ευθύτητα του, τον επαγγελματισμό τη διαφάνεια και τη λεβεντιά του. Η δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1987 στην εφημερίδα «24 ΩΡΕΣ» και στη συνέχεια εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» και «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», στον ραδιοφωνικό σταθμό « FLASH 9,61» και στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA CHANNEL», απασχολούμενος με το πειραϊκό και ναυτιλιακό ρεπορτάζ. Ήταν τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Τα τελευταία χρόνια εξέδιδε την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ της Ηλιούπολης», ενώ το 2009 έδωσε «πνοή» σε ένα όνειρό του, τη δημιουργία της «Αttica Press». «Θα τα καταφέρουμε» έλεγε σε όλους και πάλευε καθημερινά γι΄ αυτό. Για να δημοσιεύει αυτά που δεν τολμούσαν οι άλλοι, για να κάνει δημοσιογραφία όπως της αξίζει. Το «σύνθημα» της εταιρείας, στην οποία ήταν διευθύνων σύμβουλος ήταν «εναλλακτική ενημέρωση, χωρίς δεσμεύσεις» και το υπηρέτησε πιστά μέχρι το τέλος. Ασυμβίβαστος, αδέσμευτος, πολεμιστής «έσβησε» τόσο νωρίς και τόσο άδικα.

Ήταν παντρεμένος με τη Λουΐζα Λυγνού και είχαν αποκτήσει μια κόρη, την 6χρονη Μαρία. Όλοι εμείς από την Attica Press εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. 

Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη, 5 Μαρτίου στο κοιμητήριο της Ηλιούπολης στις 4:00 μ.μ..

Καλό ταξίδι Ανδρέα,  η ομάδα της Attica Press

http://www.atticapress.gr/2013/03/blog-post_4.html#more

Τελευταία ανανέωση ( 06.03.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB