spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΥΦΩΣΗΣ & ΣΚΟΛΙΩΣΗΣ σε ΜΑΘΗΤΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.02.13

Ο Δήμος Ηλιούπολης, Ηλιούπολης σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση και με εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες του, που απαρτίζουν την Ομάδα Σκολίωσης - Κύφωσης, θα προσφέρει Δωρεαν Μετρήσεις Κύφωσης & Σκολίωσης στους μαθητές και στους γονείς τους, στο πλαίσιο του προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Δήμου μας.

Η εξέταση θα γίνει σε μαθητές 5ης και 6ης Δημοτικού και σε μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου. Παράλληλα την ειδική εξέταση μπορούν να κάνουν και οι γονείς - κηδεμόνες, καθώς και οποιοσδήποτε άλλος επιθυμεί (με προτεραιότητα όσους έχουν κάποιον πόνο στην σπονδυλική στήλη).

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξέταση:

 

Οι Διευθυντές/ντριες των σχολείων θα πρέπει να ενημερώσουν τους γονείς των μαθητών για την σπουδαιότητα της εν λόγω εξέτασης για τη δημόσια υγεία. Παράλληλα θα πρέπει, μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2013, να ενημερώσουν τον Δήμο για τον ακριβή αριθμό των μαθητών που θα λάβουν μέρος στην εξέταση, προκειμένου να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων.

 

Η διαδικασία της εξέτασης είναι απλή, ανώδυνη και απολύτως ασφαλής.

Ο ενδιαφερόμενος, κατόπιν ραντεβού, προσέρχεται στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αγίου Κωνσταντίνου (Αγίου Κωνσταντίνου 7), όπου θα διενεργηθεί η εξέταση, η οποία θα έχει διάρκεια 10 περίπου λεπτά της ώρας. Για την εξέταση ακολουθείται η εξής διαδικασία: Η ομάδα σκολίωσης ζητάει από τον ασθενή να αποκαλύψει τη σπονδυλική του στήλη. Έπειτα, ο τεχνικός ορθοπεδικός «φωτογραφίζει» την σπονδυλική στήλη του εξεταζόμενου με ειδικό μηχάνημα. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή η εικόνα της σπονδυλικής στήλης, με βάση την οποία ο Ορθοπεδικός Χειρουργός κάνει τη διάγνωση, εξηγώντας στον εξεταζόμενο αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και τι πρέπει να κάνει. Τέλος εάν ο/η ενδιαφερόμενος/η το επιθυμεί, η Ομάδα Σκολίωσης κρατάει τα στοιχεία του εξεταζομένου για να μπορέσει να του στείλει την εξέταση και ταχυδρομικά.

 

Στελέχωση και εξοπλισμός της Ομάδας Σκολίωσης;

 

Η Ομάδα Σκολίωσης απαρτίζεται από εξειδικευμένους επιστήμονες, με πολυετή πείρα πάνω στο αντικείμενο, αλλά κυρίως κοινωνική ευαισθησία (Χειρουργός Ορθοπεδικός, Τεχνικός Ορθοπεδικός, Δύο Βοηθοί Χειριστές). Μάλιστα για πρώτη φορά η εξέταση της σπονδυλικής στήλης γίνεται με το νέο σύστημα FORMATRIC, έναν νέο τρόπο ελέγχου της σπονδυλικής στήλης ΧΩΡΙΣ ακτινοβολία. Η μέθοδος αυτή είναι ένας συνδυασμός της πιο εξελιγμένης μορφής βίντεο και της ψηφιακής επεξεργασίας δεδομένων. Το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι μια ακριβής απεικόνιση που χρησιμοποιείται ήδη από πολλούς γιατρούς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ευρώπης και των Η.Π.Α.

 

Για ραντεβού μπορείτε να απευθύνεσθε, μετά τις 11 Φεβρουαρίου, στο τηλ. 210 9706347 (Υπεύθυνες: Αντιόπη Σαραχού, Δέσποινα Βαλιανού, Λίλα Δραμουντάνη), απ' όπου θα πάρετε και τις απαραίτητες οδηγίες για τις ώρες και ημέρες επίσκεψής σας.

 

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε δίπλα μας, σε αυτή τη προσπάθεια που κάνει ο Δήμος μας, με σκοπό την πρόληψη και την ενημέρωση των νέων για θέματα που αφορούν την σκελετική μας υγεία.

 

7/2/13

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB