spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Ενημερωτική Ημερίδα «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ»
Ενημερωτική Ημερίδα «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ» PDF Εκτύπωση E-mail
  
26.01.13

Ενημερωτική Ημερίδα Ωφελουμένων του Προγράμματος  «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ» πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ηλιούπολης
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης,  Ενημερωτική Ημερίδα προς τους τελικούς ωφελούμενους της Πράξης με τίτλο «Τοπικό Σχέδιο Ηλιούπολης για την Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων».
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη Δ.Υ.Ε.Κ.Ο.Η. - Δίκτυο Υποστήριξης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Ηλιούπολης, η οποία έχει την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό των κοινωνικών ομάδων, που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα απασχόλησης στο ήδη βεβαρυμμένο, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, εργασιακό τοπίο. Σε αυτό αποσκοπεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο θα αποτελέσει μια ολοκληρωμένη και συστηματική βοήθεια για την ένταξη στην αγορά εργασίας των συμμετεχόντων, παρέχοντας τα εφόδια που είναι απαραίτητα για να επαναδραστηριοποιηθούν επαγγελματικά και να νιώσουν ισχυροί, μέσα στη σημερινή  εχθρική πραγματικότητα.

Στη διάρκεια της ημερίδας, οι εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Σύμπραξης παρουσίασαν στους ωφελούμενους τους στόχους και τα οφέλη του προγράμματος. Επίσης, ενημέρωσαν για τις επιμέρους ενέργειες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και αφορούν τη συμβουλευτική υποστήριξη και την κατάρτιση.

Ομιλητές ήταν η κα Έμμυ Ζαννιά, Πρόεδρος του Κέντρου Αγωγής Φροντίδας & Αλληλεγγύης Δήμου Ηλιούπολης (Κ.Α.Φ.Α.Δ.Ηλ.) ΠΑΥΛΟΣ ΠΕΝΤΑΡΗΣ, η κα Δήμητρα Αλειφέρη, εκπρόσωπος του συντονιστή-εταίρου EEO GROUP, η κα Μαρία Μυζήθρα και η κα Γεωργία Αθανασοπούλου, εκπρόσωποι του εταίρου ΚΕΚ ΕΥΡΩΕΡΓΑΣΙΑΚΗ Α.Ε. και ο κ. Τάσος Πανταζής, εκπρόσωπος του εταίρου AQS ΕΠΕ.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηλιούπολης, κ. Δήμητρης Αναστόπουλος και ο κ. Γιώργος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών.

Το πρόγραμμα «Τοπικό Σχέδιο Ηλιούπολης για την κοινωνική ένταξη Ευάλωτων Ομάδων», απευθύνεται σε άνεργους και άνεργες, οι οποίοι είναι δημότες και κάτοικοι του Δήμου Ηλιούπολης και προέρχονται από ευπαθείς ομάδες με τα εξής χαρακτηριστικά:

-       Μακροχρόνια άνεργοι 45-64 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα

-       Γυναίκες αρχηγοί μονογονεικών οικογενειών

-       Παλιννοστούντες &

-       Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια

 Στόχος του προγράμματος είναι να τοποθετήσει στην αγορά εργασίας 80 ανέργους αξιοποιώντας μία ή περισσότερες παρεμβάσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης (κατάρτιση, απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, επιχορήγηση Νέων Θέσεων Εργασίας και Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πράξη, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη Δ.Υ.Ε.Κ.Ο.Η. [δ/νση:   Αγ. Κωνσταντίνου 74Α, Ηλιούπολη 16346, τηλ. 210 9769560 - 210 9705762, e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε . Υπεύθυνη κα Δήμητρα Αλειφέρη].

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Δ.Υ.Ε.Κ.Ο.Η. [Δίκτυο Υποστήριξης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Ηλιούπολης] υλοποιεί την Πράξη «Τοπικό Σχέδιο Ηλιούπολης για την κοινωνική ένταξη Ευάλωτων Ομάδων» της δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB