spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Ημερίδα του ΕΝ.Α.Κ. της 4-11-2012 " ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΛΠΙΔΑ;"
Ημερίδα του ΕΝ.Α.Κ. της 4-11-2012 " ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΛΠΙΔΑ;" PDF Εκτύπωση E-mail
  
07.11.12

enak_041112Ημερίδα του ΕΝ.Α.Κ. της 4-11-2012
"Ότι κακό και να συμβεί,
μην χάνεις την ελπίδα,
πάντα ο ήλιος φαίνεται
μετά την καταιγίδα".
Μ' αυτή τη μαντινάδα, έκλεισε τον χαιρετισμό του, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής κου Σγουρού Γιάννη, ο εντεταλμένος σύμβουλος κος Βασιλάκης Μιχάλης, τονίζοντας ότι η ελπίδα υπάρχει και είναι πάντα ισχυρή και ζωντανή μέσα στις καρδιές μας, παρά τα δύσκολα προβλήματα που περνάμε και που μας έρχονται.
   Την Κυριακή 4/11/2012, στην αίθουσα του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, πραγματοποίησε ημερίδα, με συντονιστή τον κο ΤΣΕΓΓΕΝΕ ΔΗΜΗΤΡΗ, τ. Αντιπρόεδρο ΟΤΟΕ και ομιλητές τους ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΟΔΥΣΣΕΑ, βουλευτή Β' Αθήνας με τη ΔΗΜΑΡ και ΚΟΤΖΙΑ ΝΙΚΟ, καθηγητή πανεπιστήμιου Πειραιά-Συγγραφέα.

   Σε μια κατάμεστη αίθουσα, όπου παραβρέθηκαν: εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής, πρώην Δήμαρχοι Ηλιούπολης κ.κ.  Αναγνώστου Γ. και  Γεωργάκης Θεόδωρος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Πατσαβός Π., Γιαννόπουλος Π., Μπενάς Γ., Πούλος Γ., Ευσταθίου Τ., Κολιοφώτης Χ.,  και πλήθος κόσμου. Οι ομιλητές αφού ανέπτυξαν τις εισηγήσεις τους,  ακολούθησαν τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους στις οποίες  απάντησαν οι ομιλητές στις δευτερολογίες τους.

    Ανοίγοντας την ημερίδα ο κος Πανταζόπουλος Δημήτρης, επικεφαλής του ΕΝ.Α.Κ., αναφέρθηκε για την ανάγκη ύπαρξης και δράσης του κινήματος στο Δήμο μας.

    Στην πορεία τόνισε ότι η κοινωνία ασφυκτιά, οι πολίτες οργίζονται , τα περιθώρια και οι αντοχές των πολιτών εξαντλήθηκαν και ότι το ΕΝ.Α.Κ., κομμάτι αναπόσπαστο της σημερινής  κοινωνίας, διοργανώνει την σημερινή ημερίδα, ώστε να δώσουμε απάντηση στο ερώτημα «ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΛΠΙΔΑ;».

   Ανοίγοντας την συζήτηση ο κος Τσεγγενές Δημήτρης, τόνισε ότι η σημερινή ημερίδα θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα αν υπάρχει και άλλος δρόμος εκτός αυτών των μνημονίων. Γιατί αν υπάρχει θα πρέπει να τον στηρίξουμε και να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας ώστε να εφαρμοστεί, ενώ αν δεν υπάρχει θα πρέπει να στηρίξουμε την εφαρμοζόμενη πολιτική παλεύοντας ώστε οι επιπτώσεις να είναι οι λιγότερο δυσμενείς για την χώρα μας και τους πολίτες της.

   Περιληπτικά μπορούμε να επισημάνουμε στην εισήγηση και τοποθέτηση του κου Βουδούρη Οδυσσέα, ότι η εφαρμογή των μνημονίων δεν είναι μονόδρομος, ότι η Ευρώπη θα χάσει πολύ περισσότερα απ' ότι η Ελλάδα, αν την αφήσουν να πτωχεύσει, και ότι ο αγώνας για την ανατροπή των μνημονίων είναι όσο ποτέ επίκαιρος και αναγκαίος.

  Στην συνέχεια στην εισήγηση του ο κος Κοτζιάς Νίκος, αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα βαριές ευθύνες των κυβερνώντων κομμάτων για την σημερινή οικονομική, κοινωνική, διεθνή κλπ κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, παραστατικά ανέπτυξε τι σημαίνει δημόσιο χρέος, τι χάνει και κερδίζει η χώρα μας από την εφαρμογή των μνημονίων και τεκμηρίωσε ότι το νέο μνημόνιο δεν λύνει το πρόβλημα της χώρας, αλλά το επιδεινώνει και ότι αν τυχόν  καταψηφιστούν τα μέτρα του νέου μνημονίου μεγαλύτερο θα είναι το κόστος για τους δανειστές και την Ευρώπη και μικρότερο για τη χώρα μας.

Το μήνυμα που στέλνει το ΕΝΑΚ στους συμπολίτες μας και στις δημοτικές παρατάξεις είναι επίκαιρο όσο ποτέ:

Το αυτοδιοικητικό μοντέλο που δοκιμάζεται ακόμα και σήμερα αποτελεί παρελθόν.

Η αυθεντία του ενός δεν υπάρχει.

Το αποφασίζω και διατάσσω δεν γίνεται αποδεκτό από κανέναν.

l  Οι πολίτες απαιτούν

l  Συνεργασία

l  Συνεννόηση

l  Συμπόρευση και υπέρβαση του υπερεγώ με δεσμεύσεις και αρχές.

 

 Για το Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα

ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

ΥΓ. Περισσότερες φωτογραφίες και VIDEO με τις τοποθετήσεις θα υπάρχουν στην παρακάτω διεύθυνση στο BLOG του κινήματος.  http://enakilioupolis.blogspot.gr/

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB