spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Απάντηση σε δημοσίευμα
Απάντηση σε δημοσίευμα PDF Εκτύπωση E-mail
  
01.11.12

epesan_oi_maskesΛάβαμε την επιστολή του Δημάρχου Β. Βαλασόπουλου που ακολουθεί, με την οποία απαντά σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Έντυπη έκδοση» το Μάρτιο του 2011. Το άρθρο ήταν σχετικό με το θέμα του Συμπαραστάτη του Δημότη και είχε τίτλο «Έπεσαν οι μάσκες γιατί κύριε Δήμαρχε;»

"Με έκπληξη διαβάσαμε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας σας, με τίτλο «Έπεσαν οι μάσκες γιατί κύριε Δήμαρχε;», του κ. Χάρη Μαντζίπα, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται ο Δήμαρχος Β. Βαλασόπουλος ότι θέτει «πρώτα το Πασοκ», σε αντίθεση με το προεκλογικό σύνθημα και έμβλημα της παράταξης που τον στηρίζει «Πρώτα η Ηλιούπολη».
Κατανοούμε βεβαίως ότι οι εύκολες και ατεκμηρίωτες επιθέσεις κατά του προσώπου του Δημάρχου ικανοποιούν τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, στις οποίες ενδεχομένως επιθυμείτε να προσφέρετε τις  υπηρεσίες σας,  αλλά αντίκεινται στους κανόνες της αξιόπιστης και έγκυρης δημοσιογραφίας. Δεν θα έπρεπε, αγαπητοί κύριοι, πριν δημοσιεύσετε την άποψη που διατυπώνετε, να επικοινωνήσετε με τον Δήμαρχο, κ. Β. Βαλασόπουλο, για να έχετε και τη δική του τοποθέτηση στο θέμα του Συμπαραστάτη του Δημότη, στο οποίο αναφέρεστε;

Πέραν αυτής της αντιδεοντολογικής σας πρακτικής, ως προς την ουσία του δημοσιεύματός σας, θα θέλαμε να ερωτήσουμε με τη σειρά μας: Πιστεύετε εντίμως ότι υπάρχει κάποιος άλλος στην Ηλιούπολη του ίδιου κύρους και της ίδιας έξωθεν καλής μαρτυρίας με τον κ. Ν. Λεβογιάννη, τον οποίο προτείναμε για το αξίωμα του Συμπαραστάτη του Δημότη; Αποτελεί, θεωρούμε,  κοινή αποδοχή, το ότι ο κ. Ν. Λεβογιάννης έχει καταξιωθεί, με την επί δεκαετίες συνεπή, ακέραια και ανεπηρέαστη από την κομματική του ιδιότητα  στάση και την ανιδιοτελή συμμετοχή του στα κοινά της Ηλιούπολης , στη συνείδηση των δημοτών μας, ως ένας άνθρωπος αναμφισβήτητης ακεραιότητας και ήθους, χαρακτηριστικά, που σε συνδυασμό με την πολυετή γνώση και εμπειρία του, τον καθιστούσαν απολύτως κατάλληλο για το αξίωμα για το οποίο προτάθηκε. Αυτοί , και μόνο αυτοί, ήταν οι λόγοι για τους οποίους υποστηρίξαμε την υποψηφιότητά του, και αναζητήστε αλλού τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες που απέτρεψαν την εκλογή του, και στέρησαν την πόλη μας από ένα θεσμό τόσο σημαντικό και χρήσιμο για την καλύτερη λειτουργία της κοινωνικής μας  ζωής.
Εντύπωση άλλωστε μας κάνει, το ότι μας εγκαλείτε γιατί «δεν συνεννοηθήκαμε με την  αντιπολίτευση». Από πότε θεωρούνται οι πίσω από τις πόρτες διαβουλεύσεις ορθή και έντιμη πολιτική τακτική; Εμείς θεωρούμε ότι όλες οι διαδικασίες οφείλουν να γίνονται ανοιχτά και δημόσια, στα θεσμοθετημένα όργανα, στα οποία μπορεί να πάρει μέρος οποιοσδήποτε πολίτης. Οι εκ των προτέρων και εν κρυπτώ συνεννοήσεις, μπορεί να αφορούν άλλους πολιτικούς χώρους και άλλες εποχές. Σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τη δική μας αντίληψη για την άσκηση της πολιτικής διοίκησης του Δήμου.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη δημοσίευση της απάντησής μας, σε θέση ανάλογης αναγνωσιμότητας με το δημοσίευμά σας.


Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης"

Τελευταία ανανέωση ( 01.11.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB