spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Το ΕΝΑΚ Προβάλλει, Προτείνει, Συζητά
Το ΕΝΑΚ Προβάλλει, Προτείνει, Συζητά PDF Εκτύπωση E-mail
  
27.10.12

logo-enotaytokiΟι γυναίκες του ΕΝΑΚ στη προσπάθεια τους να αντισταθούν στη μελαγχολία και απαισιοδοξία που μας οδηγούν τα καθημερινά προβλήματα, αποτέλεσμα των αδέξιων διαχρονικά χειρισμών των πολιτικών μας, θέλησαν να βρουν  διέξοδο μέσω διαφόρων πολιτικών δράσεων.
Για το λόγο αυτό το βράδυ της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου 2012, συγκεντρώθηκαν στο φιλόξενο γραφείο του ΕΝΑΚ, σε πρώτη συνάντηση όπου προβλήθηκε το ντοκυμαντέρ «Αγέλαστος Πέτρα».
Πρωταγωνιστές ήταν καθημερινοί άνθρωποι της Ελευσίνας και απουσίαζε παντελώς η παραμικρή αναφορά  σε πολιτική.

Η υπόθεση του ντοκυμαντέρ επίκαιρη  όσο ποτέ, μας έδωσε δύναμη να μην εγκαταλείψουμε ποτέ τη ζωή αλλά να αγωνιστούμε.
Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και θερμή. Στη συζήτηση που ακολούθησε την προβολή της ταινίας, σχολιάστηκε θετικά απ' όλους η αισιοδοξία που χαρακτήριζε τον άστεγο ήρωα ο οποίος σε ερώτηση του εκφωνητή για τον τόπο διαμονής του απάντησε: «Ζω πάνω στη γη και κάτω απ' τα σύννεφα». Σχολιάστηκε επίσης θετικά η απάντηση της ηλικιωμένης προσφυγοπούλας που αναφερόμενη στην περιπέτεια της είπε: «Δεν είχα προβλήματα με την πείνα, την αντιμετώπισα  με δυο ελιές και λίγο ψωμί, είχα όμως πρόβλημα με τον φόβο».
Εντύπωση τέλος προκάλεσε η απάντηση πρόσφυγα που αναφερόμενος στα περιουσιακά του στοιχεία είπε: «Όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία είναι οι αναμνήσεις μου».
Μέσα στο όμορφο κλίμα της βραδιάς που δημιουργήθηκε, πήραμε την απόφαση να συνεχίσουμε με ανάλογες εκδηλώσεις στο μέλλον.

Για το Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα

ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB