spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τρίτη Άποψη arrow Ψεκασμοί για τα κουνούπια κατόπιν εορτής – Η Διοίκηση του Δήμου πρέπει να δει το θέμα σοβαρά.
Ψεκασμοί για τα κουνούπια κατόπιν εορτής – Η Διοίκηση του Δήμου πρέπει να δει το θέμα σοβαρά. PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.07.12
gabriel_arampatzisΤα επιβεβαιωμένα κρούσματα ατόμων που έχουν μολυνθεί με τον ιό του Δυτικού Νείλου μετά από τσίμπημα κουνουπιού σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ), ανέρχονται πλέον σε πέντε. Νωρίτερα ξεκίνησαν φέτος τα κρούσματα κατά μια βδομάδα (18/06 – 24/06) σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια και αναμένεται να έχουμε αύξηση τον Αύγουστο. (εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση ΚΕΕΛΠΝΟ )
Ανησυχητικό για τους δημότες μας είναι το γεγονός ότι όλα τα κρούσματα μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί σε περιοχές των νοτίων προαστίων της Αττικής.
Οι ψεκασμοί  σύμφωνα με τους επιστήμονες θα πρέπει να γίνονται κατά το πρώιμο στάδιο ανάπτυξης των πληθυσμών των κουνουπιών (νυμφοκτονίες) τους  μήνες Απρίλιο με Μάιο.
Ερώτηση: Ο Δήμος Ηλιούπολης έχει προχωρήσει σε κάποιο σχέδιο καταπολέμησης των κουνουπιών σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας και του Υπουργείου Υγείας;
Ενημερώστε μας αν πραγματοποιήθηκαν ψεκασμοί κατά το διάστημα Απριλίου - Μαΐου στην περιοχή του Ρέματος της Πικροδάφνης, στο αναψυκτήριο του άλσους Κιντής, στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο και σε σημεία που μπορεί να είναι εστίες πολλαπλασιασμού των κουνουπιών.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα πράγματα δεν πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους, και ειδικά όταν πρόκειται για θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία και διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Να δρομολογηθούν άμεσα δράσεις ενημέρωσης κοινού σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου, την ελονοσία ,το κουνούπι τίγρης  και να δοθεί βαρύτητα στα μέτρα ατομικής  προστασίας, τα οποία είναι  και τα  πιο ενδεδειγμένα, μιας και φέτος  οι ψεκασμοί θα γίνουν πάλι κατόπιν εορτής.

16/7/2012
Αραμπατζής Γαβριήλ
Δημοτικός Σύμβουλος

Τελευταία ανανέωση ( 04.09.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB