spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Δώσε αγάπη, είναι τζάμπα….. Το ’πε και o Say Baba.(Απάντηση στο «Λεφτά δεν υπάρχουν» της κας Πίκουλα
Δώσε αγάπη, είναι τζάμπα….. Το ’πε και o Say Baba.(Απάντηση στο «Λεφτά δεν υπάρχουν» της κας Πίκουλα PDF Εκτύπωση E-mail
  
19.06.12
giorgos_giannopoulosΟ καθένας έχει δικαίωμα στην άποψή του, και μάλιστα όταν είναι πρόσωπο που ασχολείται με τα κοινά, όπως η κ. Α. Πίκουλα. Είναι θεμιτό, όταν την άποψή του την τεκμηριώνει με στοιχεία και επιχειρήματα. Το κείμενο όμως της κας Πίκουλα, που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα "city of ilioupolis" και στην εφημερίδα «Σφυγμός» με τον τίτλο «Η αλήθεια για το κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Λεφτά Υπάρχουν!(;)», όχι μόνο δεν τεκμηριώνεται με επιχειρήματα και στοιχεία,  αλλά διαπνέεται από εμπάθεια και κακεντρέχεια, διανθισμένη με ανακρίβειες και ψέματα. Λυπάμαι, γιατί η ίδια η κ. Πίκουλα επαγγέλλεται συχνά έναν πολιτικό πολιτισμό, ο οποίος προφανώς πρέπει να διαπνέεται από μια στοιχειώδη έστω σεμνότητα και πολιτική ευγένεια, και να διαθέτει πολιτική επιχειρηματολογία και ακριβή στοιχεία. Το συγκεκριμένο κείμενο, στερείται όλων αυτών, προκαλώντας έτσι δικαιολογημένη οργή, ικανή να επισύρει ακόμη και  την προσφυγή στη δικαιοσύνη.


Φαίνεται ότι η κ. Πίκουλα δυσαρεστείται, γιατί θα προτιμούσε να μην γίνεται τίποτα στην Ηλιούπολη. Κάτι τέτοιο θα εξυπηρετούσε τη μικροπολιτική της στάση. Αλλά στην Ηλιούπολη επιτελείται έργο. Δυστυχώς για εκείνη και ευτυχώς για τους δημότες μας.
Θα ξεκινήσω από το τέλος της επιστολής της και το «λεφτά δεν υπάρχουν», που εμφατικά τονίζει. Δεν θα απαντήσω στον υπαινιγμό, επεκτεινόμενος στη γενικότερη πολιτική κατάσταση, γιατί ο χώρος δεν το επιτρέπει. Θα περιοριστώ στα του Δήμου μας, και θα σας πω: Ναι, κ. Πίκουλα. Λεφτά υπάρχουν. Λεφτά υπάρχουν, χάρις στην άριστη και σωστή διαχείριση της δημαρχίας του Β. Βαλασόπουλου. Πολλές φορές έχει μιλήσει γι αυτό και ο Δήμαρχος προσωπικά. Εγώ θα αναφέρω ένα μόνο εύγλωττο παράδειγμα, που αφορά στο Νομικό Πρόσωπο του οποίου είμαι Πρόεδρος. Τα έξοδα για τα τρόφιμα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς το 2010 ήταν 237.000 ευρώ. Το 2011 ήταν 132.000 ευρώ! Αυτά τα χρήματα, που με προσωπικό αγώνα εξοικονομήσαμε κ. Πίκουλα, θα τα κάνουμε έργα. Γι' αυτό παρ' όλες της αντίξοες οικονομικές συνθήκες, στο Δήμο μας υπάρχει ένας οργασμός δημιουργικότητας σε όλους τους τομείς, που μεταφράζεται  σε έργα. Πλατείες, παιδικές χαρές, αθλητικοί χώροι και -ειδικότερα σε σχέση με το νομικό πρόσωπο «Κ.Α.Φ.Α.Δ.ΗΛ. -Παύλος Πεντάρης»- δυο νέοι παιδικοί σταθμοί , ένα υπερσύγχρονο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και το μήλο της έριδος, το Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αγίου Κωνσταντίνου, που σ' αυτό βρήκε να ρίξει τα παλιομοδίτικα πολιτικά της βέλη η κ. Πίκουλα. Και συνεχίζουμε, ετοιμάζοντας το Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αγίας Μαρίνας, και διαμορφώνοντας σε Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής το Α' Κ.Α.Π.Η, που βρίσκεται στην Κ. Καραμανλή 12. Ας δούμε όμως τώρα ένα προς ένα τα σημεία εκείνα που η κ. Πίκουλα ρίχνει άσφαιρες βολές, εξακοντίζοντας κακοήθειες και ανακρίβειες.  

Ανακρίβεια 1η

Αναφέρει κάπου, ξέροντας πως είναι κακόηθες ψέμα, μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις, ότι για τις ηλεκτρολογικές μελέτες και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις δαπανήθηκε το ποσό των 50.000 ευρώ, δίχως να συνυπολογίζεται σ' αυτό η αμοιβή του υπεύθυνου εκτέλεσης ηλεκτρολογικών εργασιών.

Οφείλει να γνωρίζει η κ. Πίκουλα, ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου, δεσμεύτηκαν δύο πιστώσεις για την αναβάθμιση των 3ου & 5ου ΚΑΠΗ, τη μεταστέγασή τους και τη μετατροπή του νέου χώρου σε Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η μία αφορά σε δαπάνη ύψους 24.581,55€, για ηλεκτρολογικές ΚΑΙ υδραυλικές εργασίες και η άλλη σε δαπάνη ύψους 24.596,31€, για εργασίες διαμόρφωσης του κτιρίου. Από πού προκύπτει λοιπόν η δαπάνη των 50.000€ ΜΟΝΟ για ηλεκτρολογικές εργασίες!;

Ανακρίβεια 2η

Σε άλλο σημείο λέει: «Λεφτά υπάρχουν όμως και περισσεύουν, γιατί ο κ. Βαλασόπουλος δεν δίστασε (προσέξτε, δεν δίστασε) να διαθέσει και το ποσό των 9.500 ευρώ μόνο για την εξωτερική πινακίδα στην είσοδο του κτιρίου!». Εδώ είναι για γέλια και για κλάματα. Γέλια, γιατί πρακτικές τύπου Ηρακλή Πουαρώ, μάλλον μοιάζουν φαιδρές για πολιτικό πρόσωπο, και κλάματα, γιατί δεν επιτρέπεται να παραπληροφορείται ο πολίτης με ψέματα που εκτοξεύονται ασύστολα. Το πού ανακάλυψε η κ. Πίκουλα, και πιο σπουργιτάκι της το σφύριξε όταν έγραφε το άρθρο της, πριν καν συζητηθεί στο Δ.Σ. του Ν.Π., ότι θα έμπαινε αυτό το θέμα στο συμβούλιο της 5ης Ιουνίου, μπορεί κανείς να το αντιμετωπίσει γελώντας, και να το παραβλέψει. Δεν γίνεται όμως να παραβλεφθεί το ότι λέει εν ψυχρώ ψέματα στους δημότες που τη διαβάζουν, ισχυριζόμενη ότι δήθεν μια ταμπέλα κόστισε 9.500€. Πληροφορώ λοιπόν την ίδια και τους αναγνώστες, ότι η τεχνική έκθεση, που την υπογράφει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, και αφορά στον κωδικό 15.6699.0002, προβλέπει δυο σελίδες πράγματα και όχι μόνο μια ταμπέλα. Τα αναφέρω εν συντομία για την ενημέρωση των συμπολιτών μας (τα λεπτομερή στοιχεία και οι τεχνικές προδιαγραφές είναι δημοσιευμένα και στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου).

1.      Αριστερή μετώπη, διαστάσεων 1,36μ x 9,00μ, με κείμενο  «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

2.      Δεξιά μετώπη διαστάσεων 0,54μ x 8,45μ, με κείμενο «Δήμος Ηλιούπολης» και το σήμα «Ευώνυμος», διαστάσεων 0,78 μ x 0,75 μ.

3.      Αυτοκόλλητα One Way ( μιας όψης ) για τα τζάμια της πρόσοψης:

  • 1 τεμάχιο διαστάσεων 1,70μ x 2,55μ, με κείμενο «Διαδραστικό παιχνίδι νοητικής ενδυνάμωσης»
  • 1 τεμάχιο διαστάσεων 1,70μ x 2,55μ, με κείμενο «Δραματοθεραπεία, μουσικοθεραπεία, γελιοθεραπεία, χοροθεραπεία»
  • 2 τεμάχια διαστάσεων 1,70μ x 2,55μ, με κείμενο «Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Κ.Α.Π.Η.», που πλαισιώνεται από φωτογραφία και στα δύο αυτοκόλλητα.
  1. Εκτύπωση, μακέτα και τοποθέτηση σε υλικό επικόλλησης, φωτογραφιών και κολλάζ φωτογραφιών, για τη διακόσμηση του εσωτερικού χώρου. Η  συνολική επιφάνεια των τοίχων που θα καλύψει το φωτογραφικό υλικό είναι  27τ.μ. Ο δε αριθμός των φωτογραφιών που θα χρησιμοποιηθούν, κατόπιν εικαστικής και γραφιστικής επεξεργασίας, είναι 82.

Δύο εύλογα ερωτήματα τίθενται. Α). Από πού έβγαλε το συμπέρασμα η κυρία Πίκουλα ότι, έστω για την ταμπέλα , το κόστος είναι 9.500 ευρώ, όταν ακόμη δεν είχε καν περάσει από το Δ.Σ. του Ν.Π., και ενώ ακόμα και σήμερα δεν υπάρχουν προσφορές. Β). Αν όντως όλα τα προαναφερόμενα -και όχι βέβαια μόνο η ταμπέλα- κοστίζουν υπερβολικά.

Για το δεύτερο, θα ήθελα να πληροφορήσω την κ. Πίκουλα, ότι έχω προσωπικά ασχοληθεί, αφιερώνοντας πολύ χρόνο στην έρευνα της αγοράς, για να μάθω τις τιμές σε αυτά τα είδη, και έχω διαπιστώσει ότι η τιμή των 9.500€ είναι σχεδόν στο κόστος.  Ας αφήσει επομένως τα υπονοούμενα περί υπερβολικής τιμής, γιατί ειδικά σε τέτοιου τύπου ζητήματα είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος. Εδώ να αναφέρω σε παρένθεση, ότι για όλες τις αγορές που γίνονται για το Ν. Π. που προΐσταμαι, ακολουθείται η τακτική της σχολαστικής έρευνας των τιμών της αγοράς, και η επίμονη και συστηματική προσπάθεια  μείωσης στο ελάχιστο δυνατόν των δαπανών.

Ανακρίβεια 3η

Η κ. Πίκουλα αναφέρει στην επιστολή της: «Ενώ επιπλέον 4.500 ευρώ δαπανήθηκαν για την αγορά δερμάτινων ειδών σαλονιού κατ' απαίτηση του Δημάρχου για  design και style στο χώρο φιλοξενίας των μελών των Κ.Α.Π.Η.». Πρόκειται πραγματικά για χονδροειδέστατο ψέμα και απαράδεκτη κακοήθεια. Αγαπητή μου Αργυρώ, θα ήταν προτιμότερο, πριν υιοθετήσεις τέτοιες ανακρίβειες, που Κύριος οίδε ποιος σου τις ψιθύρισε, να έρθεις να μου πεις «αυτό κι αυτό έμαθα», και να ενημερωθείς έγκυρα. Αντί γι' αυτό  προτίμησες να εξαπολύσεις μια επίθεση, που δεν έχει απολύτως καμία βάση.

Γιατί πρώτ' απ' όλα Αργυρώ μου,  από εμένα και από όλους τους συμβούλους ο Δήμαρχος ποτέ δεν απαιτεί. Συζητάει, ακούει, αναλύει και αποφασίζει με τους συνεργάτες του. Δεν είναι στη δική μας κουλτούρα και λεξιλόγιο η λέξη απαίτηση. Προφανώς έχεις άλλους πολιτικούς χώρους και συμπεριφορές κατά νου.

Δεύτερον Αργυρώ μου. Μιλάς για δερμάτινα είδη σαλονιού. Θα σε απογοητεύσω. Μακάρι να είχαμε χρήματα, για να αγοράσουμε δερμάτινο σαλόνι για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Το αξίζουν και με το παραπάνω. Δυστυχώς όμως τα έπιπλα είναι από απλή δερματίνη, που καμία σχέση φυσικά δεν έχει με το δέρμα.

Τρίτον. Αν σε ενόχλησε, το ότι είπα στο Δ.Σ. για design και style, τι να κάνουμε, έχουμε άλλη φιλοσοφία και αισθητική.  Τόσο το Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αγίου Κωνσταντίνου, όσο και το καινούριο της Αγίας Μαρίνας που ετοιμάζουμε, θέλουμε να αποπνέουν θετική διάθεση, και να δημιουργούν όμορφη, ζωντανή και δημιουργική ατμόσφαιρα, με πολυχρωμία και χαρούμενα χρώματα. Αυτή είναι η αντίληψή μας για τους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας, που έχουν δικαίωμα στη ζωή και στη χαρά. Γι' αυτό και δίνουμε σημασία στην αισθητική του χώρου, που θέλουμε να αποπνέει αγάπη και νοιάξιμο για τους ανθρώπους που φιλοξενεί, και όχι αίσθημα περιθωριοποίησης και εγκατάλειψης.

Τέλος όσον αφορά στο κόστος, η συγκεκριμένη δαπάνη περιλαμβάνει την προμήθεια 40 καρεκλών και 10 καναπέδων, και ανέρχεται στο ύψος των 5000€. Θα αναγκαστώ να επαναλάβω ότι και γι' αυτή την προμήθεια έκανα διεξοδική έρευνα αγοράς, και σε διαβεβαιώ, ότι δεν πρόκειται να βρείς πιο φτηνά όλα αυτά τα είδη, κάποια από τα οποία θα διατεθούν και για την επίπλωση του Κέντρου της Αγ. Μαρίνας.

Σε άλλο σημείο της επιστολής σου μιλάς για κάποιες ημερομηνίες που ενδεχομένως να ξεφύγαμε από το γράμμα του νόμου, όπως επίσης και για κάποιον ηλεκτρολόγο που παραμένει άγνωστος. Το όνομά του είναι στη διάθεσή σου όποτε το θελήσεις. Να προσθέσω όμως και κάτι τελευταίο. Εμείς σαν Δημοτική αρχή είμαστε υπερήφανοι για τις δημιουργικές επιλογές μας. Στην κατεύθυνση αυτή  ενεργοποιήσαμε τα συνεργεία του δήμου μας και σχεδόν εξαλείψαμε τις εργολαβίες. Αν πήραμε έναν ηλεκτρολόγο και έναν γυψοσανιδά από την αγορά,  για να τελειώσει πιο γρήγορα η δουλειά, επειδή τα συνεργεία του Δήμου είναι απασχολημένα με πάρα πολλά έργα, άφησέ το να κριθεί από τους συμπολίτες μας.

Κλείνοντας, άφησέ με να σου δώσω μια ταπεινή συμβουλή: σε κάτι που συντελείται με αγάπη, δώσε κι εσύ απλόχερα την αγάπη σου. Αφενός γιατί την χρειαζόμαστε, και αφετέρου γιατί δεν έχει κόστος. Είναι τζάμπα..... Το 'πε και o Say Baba. 

Ο Πρόεδρος του Κ.Α.Φ.Α.Δ.ΗΛ. - Π. Πεντάρης

Γιώργος Γιαννόπουλος    

Τελευταία ανανέωση ( 20.06.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB