spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Δημοτικό Συμβούλιο 28ης Μαΐου PDF Εκτύπωση E-mail
  
30.05.12

Αποφάσεις για θέματα εργασιακά, εκλογικά, πολιτιστικά και λειτουργικά πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης, στη συνεδρίασή του της 28ης Μαΐου 2012.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο διεξήγαγε τις εργασίες του στην ανακαινισμένη αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου, με νέο ηλεκτρονικό εξοπλισμό και καινούρια έδρανα για το Προεδρείο, το Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους, διατεταγμένα με τρόπο που επιτρέπουν τον πιο άμεσο και ισότιμο διάλογο μεταξύ των μελών  του, και σηματοδοτούν τις αρχές της δημοκρατίας, αλλά και της ευθύνης, που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία του, αποφάσισε  μεταξύ άλλων:

Για όλες τις αναγκαίες ενέργειες (ψήφιση πίστωσης και ορισμός επιτροπής παρακολούθησης), προκειμένου να διεξαχθούν απολύτως ομαλά οι εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου στην πόλη μας.

Για τις προσλήψεις τακτικού και έκτακτου προσωπικού από τα Νομικά Πρόσωπα «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - Γρ. Γρηγορίου» και «Κ.Α.Φ.Α.Δ.ΗΛ. - Π. Πεντάρης», για την κάλυψη των λειτουργικών και υπηρεσιακών τους αναγκών, δεδομένου ότι μετά τις συνταξιοδοτήσεις και τη λήξη των συμβάσεων αριθμού εργαζομένων, το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί.

Για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού πυροφυλάκων, με δίμηνη σύμβαση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες και επείγουσες ανάγκες δασοπροστασίας και πυροφύλαξης, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για τη δημιουργία Διαδικτυακού Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού, με σκοπό την ενημέρωση των δημοτών μας, την ελεύθερη έκφραση και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, την αμφίδρομη επικοινωνία όλων των πολιτών και των φορέων πάνω στα τοπικά θέματα, τον κοινωνικό έλεγχο και την ανάδειξη και προαγωγή της τέχνης  και του πολιτισμού. Ο Σταθμός θα τελεί υπό την εποπτεία διαπαραταξιακής επιτροπής, που θα διασφαλίζει την ποιοτική και υπερκομματική λειτουργία του.

Για τους όρους, τις προϋποθέσεις  και τις οικονομικές υποχρεώσεις, για την εγγραφή βρεφών και νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, σύμφωνα με τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, που θεσπίστηκαν πέρυσι για πρώτη φορά, και τα οποία στοχεύουν στην ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων ή ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Για την ψήφιση πίστωσης και τον ορισμό επιτροπής παρακολούθησης, για τη διενέργεια τιμητικής εκδήλωσης και ομιλίας της διακεκριμένης ακαδημαϊκού κας Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ, που θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο Δήμο μας.

Για την παραχώρηση της χρήσης των κτισμάτων που βρίσκονται στην πλατεία Καβάφη, στο σύλλογο «Καβάφης», για τη στέγαση του συλλόγου και των πολιτιστικών του δράσεων, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να ενισχύσει και να στηρίξει το έργο των πολιτιστικών φορέων του Δήμου μας.

Για τη λήψη τέλος κανονιστικής απόφασης, για τη λειτουργία των εμποροπανηγύρεων, ούτως ώστε να εξασφαλίζεται η διαφάνεια, η δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση των ενδιαφερομένων, η σύμφωνα με τους κανόνες της νομιμότητας, της ευπρέπειας και του πολιτισμού άσκηση των εμπορικών δραστηριοτήτων και η αποφυγή εκφυλιστικών φαινομένων κάθε είδους.

29/5/12

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB