spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ;;; PDF Εκτύπωση E-mail
  
16.05.12
logo_nea_poreiaΤο συντεχνιακό κράτος καλά κρατεί και στην Ηλιούπολη! Η λογική του να μην πειράξουμε τις συντεχνίες... το πελατειακό σύστημα... το σύστημα των οπαδών -ψηφοφόρων, του  κράτους που αναγνωρίζει το λάθος αλλά παρα ταύτα  το επικροτεί,  φανερώνει την έλλειψη βούλησης και αισθήματος δικαίου. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών της Ηλιούπολης, Γιάννης Νικηφόρος.
Με την στάση του στηρίζει αυτό το φαύλο σύστημα που ευδοκιμεί και στην πόλη μας. Η Ηλιούπολη είναι γεμάτη από καταλήψεις πεζοδρομιών. Είτε από καταστήματα που έχουν κάνει κατοχή χώρου στα πεζοδρόμια, είτε από παρκαρισμένα αυτοκίνητα, είτε από μπάζα και υλικά οικοδομών, και που δεν έχουν εξασφαλίσει την προαπαιτούμενη άδεια (κόστους 60 ευρώ ανά 10τ.μ. μηνιαίως), του χώρου που καταλαμβάνουν. Η Δημοτική Αστυνομία οφείλει να κάνει ελέγχους και να επιβάλει τα ανάλογα πρόστιμα που ορίζει ο νόμος. Ευτυχώς για την πόλη μας, η Δημοτική Αστυνομία στο μέτρο που μπορεί - ελλείψει προσωπικού - δείχνει, τον απαραίτητο ζήλο και επιβάλει πρόστιμα. Εδώ όμως ξεκινά το τραγελαφικό του πράγματος, καθώς, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γ. Νικηφόρος, σε θέματα προστίμων κωλυσιεργεί και δεν υπογράφει... Δηλαδή εκούσια ή ακούσια, ο Γ. Νικηφόρος αγνοεί το νόμο, έχοντας ως συνέπεια πρώτον, να μην εισπράττονται τα πρόστιμα και δεύτερον, να μη δίνει το σωστό παράδειγμα προς αποφυγήν σε οποίον εν δυνάμει θα παρανομούσε. Το συμπέρασμα είναι, πως ακόμη κι αν η δημοτική μηχανή του δήμου υπάρχει και λειτουργεί, υπάρχει πάντα ένας μανδαρίνος της εξουσίας, που αδιαφορεί και δεν πράττει το καθήκον του.
Ερωτάται λοιπόν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών, ποσά πρόστιμα έχουν κοπεί από την Δημοτική Αστυνομία από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του(1/1/2010) και πόσα από αυτά εκκρεμούν σήμερα και είναι ξεχασμένα στο συρτάρι του;; Ποιος είναι ο λόγος που δεν προχωρά στην υπογραφή τους ώστε, να προχωρήσει και η είσπραξή τους;;
Εντύπωση προκαλεί η αδιαφορία της εκλεγμένης αντιπολίτευσης (όλων ανεξαιρέτως των παρατάξεων), που δεν έχουν φέρει ακόμη το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Προφανώς δεν το θεωρούν σημαντικό...!!
Δημήτρης Μωραΐτης
«Δημοτική Ανατροπή ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» για την Ηλιούπολη
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB