spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη ως πυξίδα δημιουργικότητας και γνώσης. PDF Εκτύπωση E-mail
  
10.04.12
Η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη συμμετέχει σε πρόγραμμα αναβάθμισης του τρόπου λειτουργίας της, καθώς και του ρόλου και της παρουσίας της στη ζωή της πόλης μας, που υλοποιείται με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, διοργανώθηκε, και  ολοκληρώθηκε με επιτυχία, τριήμερο σεμινάριο, στις 14-16 Μαρτίου 2012, στη Βέροια, με σκοπό να προετοιμάσει βιβλιοθηκονόμους από όλα τα μέρη της Ελλάδας, για τη διεξαγωγή καλοκαιρινής εκστρατείας, με τίτλο «Διαδρομές με Πυξίδα την Βιβλιοθήκη», για μικρά και μεγάλα παιδιά. Στόχος της εκστρατείας είναι να προωθήσει την ανάγνωση, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στους μελλοντικούς χρήστες των Δημοτικών και Δημοσίων Βιβλιοθηκών.

Για τρεις ημέρες, 100 βιβλιοθηκονόμοι από 80 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες, πλαισιωμένοι από μια πλειάδα εθελοντών, συναντήθηκαν στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, γνωρίστηκαν, δημιούργησαν δεσμούς, και ενίσχυσαν τις γνώσεις τους, παρακολουθώντας 7 βιωματικά σεμινάρια για τους τρόπους και τις τεχνικές που εμπλέκουν στις εκδηλώσεις της βιβλιοθήκης τους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών, και οξύνουν το δημιουργικό στοιχείο της ανάγνωσης ενός βιβλίου και της έννοιας της μάθησης.

Τα στελέχη της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης, που συμμετείχαν στο σεμινάριο, απέκτησαν μέσα από αυτό εφόδια, τα οποία θα βοηθήσουν καθοριστικά, σε μια προσπάθεια αναμόρφωσης της Βιβλιοθήκης μας σε τόπο συνάντησης και διάδρασης ανθρώπων και ιδεών, σε εστίες δημιουργικότητας και μάθησης. 

Τιμητική για το Δήμο μας ήταν η επιλογή της κας Έρρικας Καρβέλα, στελέχους του «Π.Α.Ο.Δ.Ηλ. - Γρ. Γρηγορίου», μαζί με άλλα 15 άτομα απ' όλη την Ελλάδα, για να συμμετάσχει στο Δίκτυο πρωτοπόρων υπαλλήλων Βιβλιοθηκών,  που θα αποτελέσει το ηγετικό δυναμικό σε πανελλήνια κλίμακα, για την ανάπτυξη του όλου εγχειρήματος αναβάθμισης και ένταξης των Βιβλιοθηκών στο σύγχρονο περιβάλλον.  

Η καλοκαιρινή εκστρατεία θα εγκαινιάσει μια σειρά δράσεων, που αποσκοπούν στο να χτίσουν μια τελείως διαφορετική σχέση μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και της Βιβλιοθήκης, που θα θέτει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη στο κέντρο της κοινωνικής ζωής, ως κύτταρο δημιουργικής συνάντησης και επικοινωνίας ανθρώπων και ιδεών. Ως εναρκτήρια δράση, αφιερώνεται στα παιδιά, στοχεύοντας να τα ενεργοποιήσει στην ανάπτυξη μιας δημιουργικής προσέγγισης της τοπικής Βιβλιοθήκης, μέσα από εκδηλώσεις και δραστηριότητες, που θα δώσουν φρέσκια και ζωντανή διάσταση στο ρόλο της Βιβλιοθήκης, του βιβλίου και της μάθησης. Το παιχνίδι, το παραμύθι, ο αυτοσχεδιασμός, οι τέχνες, η φύση, θα συνδεθούν μέσα από πρωτότυπες διοργανώσεις με τη Βιβλιοθήκη, ούτως ώστε οι αυριανοί πολίτες να αισθανθούν ότι το βιβλίο είναι ένας θησαυρός, που θα έχουν πάντα στο πλευρό τους στο ταξίδι της ζωής τους.

 

5/4/12

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB