spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο μας PDF Εκτύπωση E-mail
  
06.04.12

giannaras_ilioupoliΣτο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού & Μνήμης Γρ. Λαμπράκη, ο Δήμος Ηλιούπολης και το Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης -Γρ. Γρηγορίου» υλοποίησαν κατά το μήνα Μάρτιο μια σειρά εκδηλώσεων υψηλού ποιοτικού επιπέδου, τις οποίες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον πολυάριθμοι συμπολίτες μας.
Ειδικότερα, μεγάλη απήχηση στο κοινό της Ηλιούπολης είχε ο κύκλος συναντήσεων με σημαντικούς Έλληνες στοχαστές, των οποίων το έργο και ο λόγος παρεμβαίνει με καίριες αναλύσεις  και επισημάνσεις στο δημόσιο βίο της χώρας μας, χωρίς να απομακρύνεται από την  εμπεριστατωμένη επιστημονική σκέψη, και χωρίς να υποκύπτει στις εύκολες και επιδερμικές προσεγγίσεις των σοβαρών προβλημάτων που μας απασχολούν όλους. 

Οι πανεπιστημιακοί καθηγητές κ. Χρήστος Γιανναράς και κ. Βασίλης Καραποστόλης, καθώς και ο καταξιωμένος συγγραφέας κ. Δημήτρης Δημητριάδης, ανέπτυξαν από διαφορετική σκοπιά ο καθένας τα πολύπλευρα ζητήματα που τίθενται επί τάπητος στη σημερινή συγκυρία, και ανταποκρίθηκαν στον πλούσιο και ζωηρό διάλογο που ακολούθησε με το κοινό που τους παρακολούθησε.
Αξιόλογη ήταν και η διοργάνωση ποιητικής βραδιάς, με αφορμή την Ημέρα Ποίησης, η οποία αφιερώθηκε αποκλειστικά σε νέους ποιητές και δημιουργούς, παρουσιάζοντας καινοτόμες προσεγγίσεις της ποιητικής δημιουργίας. Οι συμπολίτες μας που παραβρέθηκαν, μεταξύ των οποίων και πολλοί νέοι άνθρωποι, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να απολαύσουν τη δουλειά νέων παιδιών, που επιμένουν παρά τη δύσκολη συγκυρία, να δημιουργούν, και να παράγουν σημαντικό έργο, αναπτύσσοντας παράλληλα πρωτοποριακούς τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας του ποιητικού λόγου  με το κοινό και την κοινωνία.

Μια ακόμη εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Ν.Π.Δ.Δ. «Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Δήμου Ηλιούπολης», με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας και προσκεκλημένες ομιλήτριες τις ιστορικούς κες Τ. Βερβενιώτη και Ε. Λιανή,  συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πλήθους συμπολιτών μας, οι οποίοι παρακολούθησαν να ξεδιπλώνεται η συγκινητική και καθοριστική συμβολή της Ελληνίδας στην πολυτάραχη ιστορική διαδρομή της χώρας μας και στους κοινωνικούς αγώνες.

Τέλος, επαίνους απ' όλη την Αττική συγκέντρωσε η πρωτοβουλία του Δήμου μας, για την προβολή παιδικών ταινιών, με ελεύθερη είσοδο, κάθε Κυριακή πρωί, στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου. Οι προβολές αυτές, οι οποίες ολοκληρώνονται τον τρέχοντα μήνα, έχουν σαν στόχο, πέραν της δωρεάν ψυχαγωγίας, την προσφορά στους δημότες μας βραβευμένων ταινιών για παιδιά απ' όλο τον κόσμο, υψηλού αισθητικού και παιδαγωγικού επιπέδου, ως απάντηση στα ευτελή  και συχνά αντιπαιδαγωγικά θεάματα, από τα οποία δυστυχώς κατακλύζεται η εμπορική παραγωγή.

Η σημαντική και ενεργός συμμετοχή των πολιτών στις εκδηλώσεις αυτές, αποδεικνύει την ανάγκη που έχουν οι δημότες μας για αξιόλογες πολιτιστικές προσπάθειες, καθώς και  τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο Πολιτισμός σε εποχές κοινωνικού προβληματισμού, όπως αυτή που διανύουμε.

Για τους λόγους αυτούς είμαστε αποφασισμένοι να επιμείνουμε με συνέπεια και ευθύνη στην προσπάθεια αναβάθμισης της πολιτιστικής ζωής της πόλης μας, με σειρά καινοτόμων και ποιοτικών πολιτιστικών δράσεων, που θα αφορούν σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της πνευματικής ζωής.

5/4/12

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB