spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τρίτη Άποψη arrow Οι σοβαρές προτάσεις συζητούνται στην πόλη μας και στο δημοτικό συμβούλιο
Οι σοβαρές προτάσεις συζητούνται στην πόλη μας και στο δημοτικό συμβούλιο PDF Εκτύπωση E-mail
  
10.03.12

gabriel_arampatzisΔεν είμαι υποστηρικτής αυτού του είδους του διαλόγου, όμως στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 5-3-2012 δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να τοποθετηθώ για το συγκεκριμένο θέμα, οπότε θα απαντήσω εδώ και στην επιστολή του  γραφείου τύπου με θέμα  «Η αλήθεια για τη συμμετοχή του Δήμου σε πρόγραμμα για ευάλωτες ομάδες».
Μετά λοιπόν τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο συμβούλιο της Δευτέρας και την αποχώρηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, σάς επιστρέφω το χαρακτηρισμό «άγνοια» συμπληρώνοντας μία λέξη «δημοκρατίας».


Όπως πληροφορηθήκαμε από τον Δήμαρχο στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας,  η δημοτική παράταξη της διοίκησης συζήτησε το θέμα και οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης ενημερώθηκαν. (Ευτυχώς που υπάρχει και ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Ευάγγελος Γιωργάκης και συχνά μάς ενημερώνει στα δημοτικά συμβούλια  σχετικά με τη λειτουργία της δημοτικής παράταξης).
Κατά τη γνώμη σας, οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί σχετικά με το θέμα;
Ειδικά όταν η διοίκηση γνωρίζει ότι στο νομικό πρόσωπο ΚΑΦΑΔΗΛ δεν εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Τώρα όσον αφορά στην επιφανειακή αντιμετώπιση, αυτή είναι ορατή ήδη από την εισήγηση του θέματος στο συμβούλιο του νομικού προσώπου. (Ποιοι είναι αλήθεια οι συντάκτες της εισηγητικής πρότασης; Σίγουρα δεν είναι υπηρεσιακοί παράγοντες από το νομικό πρόσωπο, δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες προχειροδουλειές).
Στην εισηγητική πρόταση που πήραμε εμείς στα χεριά μας την ημέρα του διοικητικού συμβουλίου, η προχειρότητα περισσεύει: πρωτοκόλληση του εγγράφου δεν έχει γίνει (αυτά φαίνεται ότι είναι πολυτέλειες), συντάκτης δεν υπάρχει, απευθύνεται στον πρόεδρο του νομικού προσώπου και ο υπογράφων είναι ο ίδιος ο πρόεδρος του νομικού προσώπου.
Τώρα όσον αφορά στη συμμετοχή της κοινωνικής υπηρεσίας στη διαδικασία της σύνταξης της συγκεκριμένης πρότασης και των επιλογών που έγιναν στο πλαίσιό της, αυτή δεν προκύπτει από κάπου, αφού δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο ή κάποιο ενημερωτικό σημείωμα που να συνοδεύει την πρόταση.
Ποιος λοιπόν θέλει να κάνει διαστρέβλωση της αλήθειας;
Ακόμη και σήμερα δε μου έχουν δοθεί απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έχω θέσει, αλλά διακρίνω μία προσπάθεια να δοθούν εξηγήσεις για πράγματα που δεν έχετε ρωτηθεί, όπως ο λόγος της ανάγκης της σύστασης αναπτυξιακής σύμπραξης αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας.
Αλήθεια η επιλογή των συμμετεχόντων στην αναπτυξιακή σύμπραξη από ποιον έχει γίνει; Μας επέλεξαν ή τους επιλέξαμε; Με ποια διαδικασία έγινε η επιλογή; Πόσες εταιρείες συμβούλων, πόσα ΚΕΚ και πόσες εταιρείες στρατηγικής χρειαζόμαστε πραγματικά για τα 75 άτομα;
Έγινε διαβούλευση με τοπικούς φορείς και συλλόγους που μπορεί να προσδώσουν οφέλη στην πρόταση;
Χαίρομαι που οι 75 ωφελούμενοι έγιναν περίπου 80 (και στο συντάκτη της απάντησης μάλλον τα νούμερα φαίνονται δυσανάλογα: 800.000€ για 75 άτομα). Μπορούν οι ωφελούμενοι να αυξηθούν και να γίνουν 400; (πρόχειρος υπολογισμός 800.000 /400 = 2000 €  ανά άτομο και όχι 10.666€!).

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι εμείς δεν καταψηφίσαμε την πρόταση, απείχαμε γιατί δεν είμαστε αρνητικοί σε προτάσεις χρηματοδότησης και ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, και μάλιστα όταν πρόκειται για ευπαθείς ομάδες. Πιστεύουμε όμως ότι τέτοιες προτάσεις, που κάποιοι τις ονομάζουν σοβαρές, θα πρέπει και να αντιμετωπίζονται σοβαρά και δεν θα πρέπει να γνωστοποιούνται και να κοινοποιούνται με επιστολές και απαντητικά δελτία τύπου, αλλά να συζητούνται στην πόλη μας και στο δημοτικό συμβούλιο- κάτι που ελπίζουμε να γίνει, έστω και εκ των υστερών.

Γαβριήλ Αραμπατζής
Δημοτικός Σύμβουλος

Τελευταία ανανέωση ( 10.04.12 )
 
< Προηγ.
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB