spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Με κέφι και πολιτικά μηνύματα η κοπή της βασιλόπιτας της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» PDF Εκτύπωση E-mail
  
22.02.12

prwta_i_ilioupoli_pita_2012Οι φίλοι και τα μέλη της Παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» κατέκλυσαν το Σάββατο, 18/2/12, όλες τις αίθουσες του Δημοτικού Αναψυκτηρίου, όπου κόψαμε την πίτα μας, με πολύ κέφι και αισιόδοξη διάθεση.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας της παράταξης κ. Γιάννης Αντζινάς, ο οποίος τόνισε ότι η παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» προχωρεί δυναμικά, στο καινούριο κεφάλαιο που άνοιξε η εκλογική νίκη και το Α' Συνέδριο, συνεχίζοντας ταυτόχρονα τη μακρόχρονη πορεία της «Δημοκρατικής Αλλαγής», με νέους ανθρώπους, νέες αντιλήψεις και νέο πρόγραμμα, που εκφράζει όλους τους Ηλιουπολίτες, και έχει σαν στόχο την ενωτική μαχητική διεκδίκηση και υλοποίηση όλων όσων η παράταξη υποσχέθηκε στους δημότες της πόλης μας.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Πρόεδρος της παράταξης και Δήμαρχος Ηλιούπολης, κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στην εκλογική νίκη σταθμό της παράταξής μας, και «την εντολή που μας έδωσαν οι συμπολίτες μας για την υλοποίηση ενός οκταετούς προγράμματος ανασυγκρότησης της πόλης μας, με συγκεκριμένους άξονες και τομές σε όλα τα καίρια ζητήματα που αφορούν στη ζωή και στην προοπτική της Ηλιούπολης», τόνισε ότι «η χώρα χρειάζεται δουλειά, συνέπεια, πίστη και όραμα», και πρόσθεσε, ότι «όλοι είμαστε μέλη της κοινωνίας μας που δοκιμάζεται, γι' αυτό και την απάντηση στην κρίση πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί.(...) Η τοπική Αυτοδιοίκηση, είπε, έχει να παλέψει σήμερα σε δύο μέτωπα. Απ' τη μια πρέπει να θωρακίσει τους πολίτες που πλήττονται βίαια από την κρίση. Και απ' την άλλη πρέπει ν' ανοίξει το δρόμο για το αύριο. Με σκληρή δουλειά. Χωρίς διακρίσεις. Χωρίς ιδεοληψίες. Χωρίς κομματισμούς, δογματισμούς και άσκοπους φανφαρονισμούς».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε αναλυτικά στο τεράστιο έργο που έχει επιτελέσει η Δημοτική Αρχή, μέσα σε πέντε μόλις μήνες παραγωγικής δουλειάς, λόγω της μετάβασης στο θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη, και παρά τις ποικίλες, οικονομικές και άλλες, αντιξοότητες που είχε να αντιμετωπίσει. Το έργο αυτό καταμερίζεται σε τέσσερις άξονες:

  • Τη δημοσιονομική εξυγίανση, όπου έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια, και τα αποτελέσματα είναι ήδη χειροπιαστά και μετρήσιμα,
  • την ανάπτυξη ενός δικτύου κοινωνικής στήριξης των ευπαθών πρωτίστως κοινωνικών ομάδων, αλλά και όλων των δημοτών που πλήττονται από την κρίση, με πλήθος κοινωνικών δράσεων και θεσμών,
  • την αναπτυξιακή προοπτική και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, τομείς στους οποίους η Δημοτική Αρχή έχει να επιδείξει μεγάλο αριθμό δράσεων και υπό εξέλιξη έργων σε πολλά επίπεδα, όπως στα ζητήματα της πράσινης ανάπτυξης, των υποδομών, της ανάπλασης των πάρκων και όλων των δημόσιων χώρων της πόλης, της ανακύκλωσης, της αντιπλημμυρικής προστασίας, του Αθλητισμού, του Πολιτισμού κ.λπ.
  • τη διαφάνεια και την εξυπηρέτηση του πολίτη, όπου γίνεται σημαντική δουλειά, για την εξασφάλιση τόσο της ενημέρωσης και της δημοκρατικής συμμετοχής του κάθε πολίτη σε όλα τα ζητήματα της πόλης, όσο και της εύκολης πρόσβασής του στις διοικητικές υπηρεσίες.

Κλείνοντας, τόνισε ότι η παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» επιδιώκει τη «Συσπείρωση σε έναν και μοναδικό στόχο: Μια καλύτερη πόλη, μια καλύτερη ζωή για όλους. (...)Η πόλη που ζούμε είναι η πόλη όλων μας, είπε. Τα πάρκα, οι πλατείες, οι δρόμοι δεν έχουν χρώμα ούτε κόμμα. Οι καθημερινές ανάγκες το ίδιο. Η παράταξή μας δεν βλέπει κανέναν συμπολίτη σαν μπλε, κόκκινο ή πράσινο (...) Οι κομματικές εξαρτήσεις, οι προσωπικές φιλοδοξίες, οι παραγοντισμοί, οι ‘'παρέες'', οι ανούσιες αντιπαραθέσεις, ανήκουν εκ των πραγμάτων στο παρελθόν. Είναι πλέον περισσότερο από πασιφανές το καθήκον όλων μας, δημοτών, πολιτικών σχημάτων, προσωπικοτήτων και πολιτικών παραγόντων, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και τις προσπάθειές μας. Για τη στήριξη των συμπολιτών μας που μας χρειάζονται. Και για την οικοδόμηση μιας πόλης που θα μπορεί να αντεπεξέλθει στα αιτήματα του μέλλοντος. (...)» Και κατέληξε «Να ενωθούμε σε ένα συμπαγές μέτωπο, που θα βάζει πάνω απ' όλα το καλό της Ηλιούπολης. Γιατί τίποτα δεν μας χωρίζει από κανέναν συμπολίτη μας. Αντίθετα μας ενώνει όλους η πόλη μας.»

Μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, όλοι οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν στο γλέντι που ακολούθησε, με παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια, κρασί και μεζέδες, δείχνοντας ότι όλα τα προβλήματα αντιμετωπίζονται καλύτερα όταν υπάρχει αισιοδοξία, συμπόρευση, συντροφικότητα και αγωνιστική διάθεση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί επιφανείς συμπολίτες από όλους τους χώρους της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Ανάμεσά τους οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Α. Ζαννιάς, Α. Βουράκης, Ι. Προμπονάς, Κ. Αθανασόπουλος και Κ. Αδαμόπουλος, ο κ. Αν. Ευσταθίου, από την παράταξη «Νέα Δημοτική Κίνηση», ο κ. Ν. Αρβανίτης, από την παράταξη «Χρώμα στην πόλη», ο κ. Θ. Γεωργάκης, πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης, ο κ. Ν. Λεβογιάννης, πρώην Υπουργός και βουλευτής, ο κ. Χ. Αποστολόπουλος, πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης, ο κ. Γρ. Λαμπράκης, Πρόεδρος του Ιδρύματος «Γρ. Λαμπράκης» και Πρόεδροι και μέλη αντιστασιακών οργανώσεων, αθλητικών συλλόγων και άλλων φορέων της πόλης μας.

 

20/2/12

Παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη»

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB