spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ - ΕΜΠΟΡΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ - ΕΜΠΟΡΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.01.12

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ - ΕΜΠΟΡΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Ελ. Βενιζέλου & Μ. Αντύπα Τηλ. 6944474444 - 6977684908
www.ebeilioupolis.wordpress.com
       e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
18
Γενάρη 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
      Συνάδελφοι - σες
Ένας και μοναδικός δρόμος υπάρχει για την ζωή την δική μας, των παιδιών μας, την ζωή των λαϊκών στρωμάτων. Ο δρόμος του ΑΓΩΝΑ ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης των τριών κομμάτων που γεννά φτώχεια - δυστυχία και εξαθλίωση. Τα αλλεπάλληλα φορολογικά χαράτσια  έγιναν μια θηλιά που σφίγγει σιγά - σιγά τον λαιμό μας και επιταχύνει το λουκέτο σε χιλιάδες μικρομάγαζα.

Η κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος με νέα πιο επώδυνα μέτρα οδηγούν τις συντάξεις σε επιδόματα πείνας και την σύνταξη για τους νεότερους σε μακρινό όνειρο. Η κατεδάφιση σε ότι έχει απομείνει από το Δημόσιο σύστημα υγείας - με την δημιουργία του ΕΟΠΥΥ μας απαγορεύει να αρρωστήσουμε. Όμως οι μεγαλοεπιχειρηματίες δεν κρύβουν την χαρά τους - γιατί περιμένουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Η λεγόμενη απελευθέρωση των επαγγελμάτων όπως στα φορτηγά - τα ταξί - τον κλάδο των κατασκευών και άλλους διώχνει βίαια ή μειώνει το μεροκάματο των μικρών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνών σε όφελος των μεγάλων επιχειρηματιών.

Η κυβέρνηση υπηρετώντας πιστά τις μεγάλες επιχειρήσεις εξασφαλίζει σε αυτές όπως και στις τράπεζες πλούσια χρηματοδότηση και νομική και πολιτική στήριξη στο όνομα ξεπεράσματος της κρίσης - παίρνει μέτρα με τα οποία εξοντώνει κυριολεκτικά τα μικρά φτωχά λαϊκά στρώματα αφού καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις, μειώνει μισθούς και συντάξεις, καταργεί τον σταθερό χρόνο εργασίας - αφαιρεί εργασιακά δικαιώματα τα οποία έχουν κατακτηθεί με πολύχρονους αγώνες και πολλές θυσίες και όλα αυτά για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματιών, την κάλυψή τους στον σκληρό καπιταλιστικό ανταγωνισμό. Όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα επιδράνε άμεσα στην δουλειά και το εισόδημα των μικρών μαγαζιών, χιλιάδες μικρομάγαζα έκλεισαν και άλλα αναμένεται να κλείσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες οι αγώνες των εργαζομένων κρατάνε άσβεστη την ελπίδα για απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής, για ανακούφιση της ζωής μας. Ένας τέτοιος αγώνας, αξιοπρέπειας, που κουρέλιασε τα καλέσματα της μοιρολατρίας και της υποταγής, είναι αυτός των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τον συγκεκριμένο εργοδότη αλλά συνολικά τον Σ.Ε.Β. και την πολιτική των μονοπωλίων.

Η αλληλεγγύη των εργαζομένων, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, των αυτοαπασχολουμένων και μικρών επαγγελματιών στηρίζει τον αγώνα τους. Η συμπαράσταση και αλληλεγγύη συνεχίζεται.

Αποδεικνύεται ότι η συμμετοχή όλων μας στον αγώνα, η ενίσχυση της συμμαχίας της ΠΑΣΕΒΕ - μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ είναι μονόδρομος.

Συνάδελφοι δεν ελπίζουμε σε στήριξη του αγώνα μας από την ΓΕΣΕΒΕ και ΕΣΕΕ, αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι με τον αντίπαλο - συμμετέχουν σε στημένους διαλόγους, πρωτοστατούν στο να περάσουν τα αντιδραστικά μέτρα των κυβερνήσεων των μονοπωλίων, παζαρεύουν τι θα χάσουμε.

Οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ σήμερα ακόμη πιο πολύ επιβάλλεται να δυναμώσουμε τα Σωματεία μας να τα κάνουμε όργανα αντίστασης, οργάνωσης της πάλης, μαζικά, ικανά να υπερασπισθούν τα συμφέροντά μας.

Με την δύναμη που δίνουν οι αγώνες μας μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική. Ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για κατακτήσεις, που θα ανακουφίσουν άμεσα την ζωή μας.

·           Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας με τους εργαζόμενους για  μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις ανθρώπινες. Όχι στις απολύσεις και την εφεδρεία.

·           Να πληρωθούν οι μισθοί κι οι συντάξεις και όχι οι δανειστές τοκογλύφοι.

·           Γενικεύουμε το κύμα ανυπακοής στα χαράτσια, μέχρι την πλήρη κατάργησή τους, εμποδίζουμε τη διακοπή του ρεύματος στα σπίτια, τα μικρομάγαζα και τις βιοτεχνίες.

·           Όχι στη διάλυση των Ασφαλιστικών Ταμείων και την ισοπέδωση των συντάξεων.

·           Κανένας άνεργος, είτε απολύθηκε απ’ τη δουλειά του είτε έκλεισε το μαγαζί η τη βιοτεχνία του, να μη μείνει χωρίς υγεία, περίθαλψη, πρόνοια και τα αναγκαία να ζήσει την οικογένειά του.

·           Φορολόγηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων με 45%.

·           Αφορολόγητο όριο 40.000 € για κάθε λαϊκή οικογένεια και 5.000 € για κάθε παιδί.

·           Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια.

·           Όχι στη λεγόμενη απελευθέρωση επαγγελμάτων που παραδίδει ολόκληρους κλάδους στο μεγάλο κεφάλαιο.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους της Ηλιούπολης να βρεθούν πίσω από το πανό της ΕΝΩΣΗΣ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 25 Γενάρη στις 6.00 το απόγευμα στην Ομόνοια με σημείο συνάντησης Πανεπιστημίου & Πατησίων (Χαυτεία)

 

Όλοι στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ενάντια στο φορολογικό 25 ΓΕΝΑΡΗ στις 6:00 το απόγευμα στην Ομόνοια.

 

Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB