spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Aπάντηση του Δημάρχου κ. Β. Βαλασόπουλου, στο άρθρο του κ. Γ. Μπότου PDF Εκτύπωση E-mail
  
19.01.12

vasilis_valasopoulos_photoΣχετικά : Δημοσίευση του κ. Γιάννη Μπότου αναφορικά με τα έργα ανάπλασης των Πλατειών Ανεξαρτησίας , Αναγνωσταρά, Αγίου Νικολάου και Βεάκη και το σταθμό του Μετρό στην Αγία Μαρίνα.
Δεν συνηθίζω να απαντώ δημόσια σε όποια μεμονωμένη άποψη ή σχόλιο διατυπώνεται σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προβλήματα του Δήμου. Λόγω όμως της επί πολλά χρόνια παρουσίας και ενεργού δράσης του κ. Γιάννη Μπότου, πρώην Αντιδημάρχου Ηλιούπολης, στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας, θα παρεκκλίνω αυτής της πρακτικής, και θα σχολιάσω την αναφορά του στα έργα ανάπλασης του προγράμματος «Πράσινη ζωή στην πόλη» και στην επέκταση της Γραμμής 4 του Μετρό στην Αγία Μαρίνα.

 

Κατ' αρχήν ουδέποτε ως υποψήφιος Δήμαρχος ανέφερα ότι δεν θα γίνουν ή ότι δεν πρέπει να γίνουν τα έργα ανάπλασης. Άσκησα όμως  έντονη κριτική αφενός για τον ανορθόδοξο τρόπο ανάθεσης των έργων (μελέτη - κατασκευή), γεγονός που προέκυψε από την αδυναμία της τότε δημοτικής αρχής του κ. Αναγνώστου να ωριμάσει έγκαιρα τα έργα, και αφετέρου για την απίστευτα μικρή έκπτωση  της τάξης του 2,5 % και το υψηλότατο τίμημα με το οποίο ανατέθηκαν τα έργα.

Η νέα δημοτική αρχή ουδόλως καθυστέρησε την εξέλιξη των έργων, διαπραγματεύθηκε όμως, ως όφειλε, την υλοποίηση των έργων χωρίς καταβολή από το Δήμο της δικής του  ίδιας συμμετοχής, ύψους περίπου 700.000,00€, που προβλέπονταν στο πρόγραμμα χρηματοδότησης των έργων, ενώ παράλληλα πίεζε συνεχώς για την έγκαιρη παράδοση.

Επομένως, δεν είναι η σημερινή δημοτική αρχή που πρέπει να ζητήσει συγγνώμη. Αντίθετα, η απελθούσα διοίκηση του κ. Αναγνώστου θα πρέπει να απαντήσει τόσο στα ερωτήματα που παραμένουν ανοικτά για τον τρόπο ανάθεσης και το υπέρογκο κόστος των έργων ανάπλασης, όσο και για το ελαχιστότατο γενικά έργο που παρήγαγε, τα μεγάλα χρέη που άφησε πίσω της και τη χείριστη διαχείριση, ιδιαίτερα των αναψυκτηρίων και των άλλων κερδοφόρων δραστηριοτήτων του Δήμου, μέσα από τη Δημοτική επιχείρηση «ΕΥΩΝΥΜΟΣ», που οδήγησε σε μεγάλα μη διαχειρίσιμα ελλείμματα και τελικά στο κλείσιμό της. Άλλωστε αυτά επιβεβαιώνονται και από τον πρώην Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Χριστοδουλάκη σε άρθρο του στο Ilioupolisonline.

Αναφορικά με την επέκταση του Μετρό στην Αγία Μαρίνα, θα καλούσα τον κ. Μπότο να μην αντιμετωπίζει με μικρότητα και στείρα αντιπολιτευτική διάθεση μια μεγάλη επιτυχία της πόλης μας, ένα εξαιρετικό γεγονός, ιδιαίτερα για την Αγία Μαρίνα, αλλά και για ολόκληρη την πόλη μας, που θα έχει πλέον πρόσβαση σε δύο διαφορετικές γραμμές του Μετρό, στη γραμμή 2 στον άξονα της Λ. Βουλιαγμένης και στη γραμμή 4 στην Πλατεία Ανεξαρτησίας της Αγίας Μαρίνας. Οι τοπογραφικές και γεωτεχνικές μελέτες του κλάδου της γραμμής 4 προς την Αγία Μαρίνα έχουν ανατεθεί ήδη από την «Αττικό Μετρό», ώστε το έργο να είναι σύντομα ώριμο για δημοπράτηση, παράλληλα με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την κατασκευή της νέας γραμμής.

Η νέα δημοτική αρχή με ενωτικό πνεύμα διεκδικεί μαχητικά και χρησιμοποιεί όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν, για την προώθηση ενός σημαντικού προγράμματος των έργων, για την αξιοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών της πόλης και βελτίωση της  ποιότητας ζωής, προχωρεί στην εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου, και παράλληλα υλοποιεί ένα ευρύ πρόγραμμα πολιτικών αλληλεγγύης, κοινωνικών δράσεων και μέτρων υποστήριξης, ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων συμπολιτών της πόλης μας, μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα.

Δήμαρχος Ηλιούπολης

Βασίλης Βαλασόπουλος

Τελευταία ανανέωση ( 08.03.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB