spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Δημοτικό Συμβούλιο 28ης Δεκεμβρίου 2011 PDF Εκτύπωση E-mail
  
03.01.12

dhmotiko_symboylio_hlioypolisΜε τη ψήφιση των προϋπολογισμών όλων των Νομικών Προσώπων του Δήμου και με άλλα σημαντικά θέματα ασχολήθηκε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της χρονιάς που πέρασε. Ειδικότερα:

Εγκρίθηκαν οι προϋπολογισμοί για το 2012, που αποφασίστηκαν από τα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων «ΠΑΟΔΗΛ-Γρ. Γρηγορίου», «ΚΑΦΑΔΗΛ - Π. Πεντάρης» και «Μουσείο Εθνικής Αντίστασης».
  • Εγκρίθηκε Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου μας και των Δήμων Αθηναίων, Βύρωνα και Βριλησσίων, για την υλοποίηση Πράξης στο πλαίσιο της Ψηφιακής Σύγκλισης του ΕΣΠΑ,  με περιεχόμενο εφαρμογές Σύγχρονων Ψηφιακών Υπηρεσιών για την Υποστήριξη Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων.

Το έργο, συνολικής δαπάνης 574.705€, αφορά στην ανάπτυξη αυτοματοποιημένων κέντρων Προληπτικής Ιατρικής, για την παρακολούθηση ιατρικών παραμέτρων δημοτών, την ανάπτυξη Φακέλου Υγείας Δημότη και υπηρεσιών φροντίδας και πρόνοιας , με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.

Απώτερος στόχος είναι η προσφορά ολοκληρωμένων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και η ανάπτυξη Κέντρων Προληπτικής Ιατρικής για μειονεκτούσες ομάδες πληθυσμού (ΑμεΑ, ηλικιωμένους κ.λπ.) σε πρώτη φάση και στη συνέχεια για όλους τους δημότες. Το έργο θα έχει πολλαπλούς σκοπούς, όπως η συνεργασία με άλλους φορείς και παρεμφερείς δράσεις, η συλλογή, καταγραφή και αποθήκευση ιατρικών  δεδομένων, για την πλήρη και αξιόπιστη παρακολούθηση της υγείας των δημοτών, η κατάρτιση και πληροφόρηση για θέματα υγείας και πρόληψης, καθώς και η εύκολη πρόσβαση των δημοτών σε ιατρικές υπηρεσίες, μέσω ψηφιακών εφαρμογών.

  • Σημαντική για την περιβαλλοντολογική προστασία και εκπαίδευση των δημοτών ήταν και η απόφαση για αποδοχή πρότασης εγκατάστασης συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων από το Ροταριανό Όμιλο Ηλιούπολης, ο οποίος θα αναλάβει την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία 40-70 κοινόχρηστων ποδηλάτων, καθώς κα την κατασκευή αντίστοιχων σταθμών στάθμευσης σε κεντρικά σημεία της πόλης, που θα παραχωρήσει στη συνέχεια στο Δήμο για τη διαχείρισή τους.
  • Τέλος αποφασίστηκε η μεταφορά προγράμματος του ΟΑΕΔ για απασχόληση ΑμεΑ από την επιχείρηση «Ευώνυμος Α.Ε.» στο Δήμο, ούτως ώστε να συνεχισθεί η διακοπείσα σύμβαση εργασίας ΑμεΑ που απασχολούνταν στην επιχείρηση, και τα άτομα αυτά να συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά.

2/1/2012

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

Τελευταία ανανέωση ( 03.01.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB