spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Ακριβέ μου ψηφοφόρε, πάρκαρε (πιλοτικά) όπου σου κάνει κέφι. PDF Εκτύπωση E-mail
  
28.12.11
logo_iliou_polisΆλλη μια παγκόσμια πρωτοτυπία για την Δημοτική Αρχή του κ. Βαλασόπουλου.    Ποιος   άραγε   φωτεινός  νους – σύμβουλος   είχε την πρωτοποριακή ιδέα της μετατροπής των δυο κεντρικότερων δρόμων (λεωφ. Ειρήνης και Σοφ. Βενιζέλου) της πόλης σε χώρο στάθμευσης;  Υπάρχουν  τέτοιου   είδους ρυθμίσεις  σε κάποια άλλη  πόλη,  ελληνική ή ευρωπαϊκή,   σε δρόμο φάρδους 5 μέτρων ;
Ο ίδιος ο Δήμαρχος δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Δεκέμβρη πως πρόκειται για ¨πιλοτική ¨εφαρμογή των εν λόγω ρυθμίσεων.  Και την βάφτισε ¨πιλοτική¨  γνωρίζοντας πολύ καλά ότι  πρόκειται για καραμπινάτη παρανομία,  χωρίς μελέτη  από συγκοινωνιολόγο ή έστω την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου, χωρίς την απαραίτητη έγκριση της Περιφέρειας και βέβαια χωρίς την τήρηση καν του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επιγραμματικά  αναφέρουμε ότι:
• Ένα  αυτοκίνητο μέσου μήκους (4,20 m) παρκάροντας καταλαμβάνει και ένα μέρος του αριστερού τμήματος του οδοστρώματος (σχεδόν τα μισά ΙΧ στην λεωφ. Ειρήνης είναι –για τον λόγο αυτό- πάνω στο πεζοδρόμιο).
• Σε    πολλά   σημεία  δεν  τηρούνται   οι  - από    τον  ΚΟΚ  -  προβλεπόμενες      αποστάσεις   από   διασταυρώσεις,   στάσεις και φωτεινούς  σηματοδότες.
• Δυσκολεύεται  αφάνταστα η διέλευση των αστικών λεωφορείων και δη των  διπλών (αρθρωτά),   κυρίως   στις  δύο   εξόδους της διαδρομής στην κεντρική πλατεία ( τον τελευταίο μήνα υπάρχουν πάνω από δέκα ακινητοποιήσεις για αυτόν τον λόγο).
Επιπλέον,
Το    πλέον   σοβαρό    ζήτημα  που δημιουργείται  κι εδώ  μιλάμε για εγκληματική αμέλεια, με  πλήρη ευθύνη (όχι μόνο πολιτική) του Δήμου, είναι πως, για να μπορέσει κάποιος να αποκτήσει οπτική επαφή με το οδόστρωμα, ώστε να μπορέσει να ξεπαρκάρει, πρέπει τις περισσότερες φορές , να κινηθεί λίγο (20-30 cm) πίσω. Αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο για έναν , τυχόν διερχόμενο, μοτοσικλετιστή ή και ποδηλάτη.
Όσο για το μύθο περί περισσότερων θέσεων στάθμευσης, μπορεί οποιοσδήποτε χρησιμοποιώντας ένα απλό μέτρο να  αντιληφθεί ότι,  δύο  ΙΧ παρκαρισμένα (νόμιμα;) στις νέες θέσεις παρκινγκ, καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο (σε τ.μ.) από δύο διπλοπαρκαρισμένα.
Καλούμε λοιπόν την Δημοτική Αρχή   να   σταματήσει  αυτού  του  είδους  τις – προς άγραν ψήφων και μόνο – παρεμβάσεις , διότι  δεν είμαστε ιθαγενείς που  θαμπώνονται με χάντρες και καθρεφτάκια.
Εκτός κι αν  όλα αυτά τα …. ¨πιλοτικά¨  έρχονται για να μας προετοιμάσουν για την επερχόμενη  …..  ¨ελεγχόμενη  στάθμευση¨ !!!

          Γραφείο Τύπου

Πηγή http://www.iliou-typos.gr/gr/parkingilioupolisdimospilotiko.html
Τελευταία ανανέωση ( 28.12.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB