spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Ο Δημήτρης Αναστόπουλος είναι o νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.12.11

anastopoulosΝέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηλιούπολης αναλαμβάνει ο Δημήτριος Αναστόπουλος του Παναγιώτη, η θέση του γενικού γραμματέα είχε μείνει κενή μετά την  παραίτησή της κ. Ελένη Κατωμελίτη, από τον Ιούνιο του 2011.

Ο νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου ήταν υποψήφιος με την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη», είναι οικονομολόγος και μέλος του (ΙΣΤΑΜΕ)  Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών - Ανδρέας Παπανδρέου.

Σπουδές:

-      Πιστοποιητικό Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης στο Πρόγραμμα «Διοίκηση Επιχειρήσεων» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2002).

- Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πανεπιστημίου Πειραία (1978).

Σεμινάρια -  Ξένες Γλώσσες

-      Έχω παρακολουθήσει σημαντικό αριθμό σεμιναρίων στα θεματικά πεδία Διοίκησης, Οικονομίας, Marketing, Πληροφορικής, καθώς και σε εξειδικευμένα θέματα

-      Αγγλικά: κάτοχος του First Certificate in English, του Πανεπιστημίου Cambridge - 1986).

Εργασιακή  Εμπειρία

-    12/1999 έως 12/2009 : Ανώτερο Στέλεχος Διοίκησης στα ΕΛΤΑ Α.Ε., με επιτυχημένες θητείες (βάσει αξιολογημένων Συμφώνων Στόχων), σε τομείς Διαχείρησης συγχρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε. Προγραμμάτων, Ποιότητας, Πωλήσεων, Μελετών - Ερευνών, Διοίκησης κτλ.

-    10/2001 έως Σήμερα: Εμπειρογνώμονας - Αξιολογητής - Ελεγκτής, των αντίστοιχων Μητρώων των Υπουργείων Απασχόλησης(ΕΜΑ), Ανάπτυξης, Υγείας(ΜΑΞΥΠ), του EOMMEX, του Ε.Κ.Ε.Π.Ι.Σ., της Κ.τ.Π. Α.Ε., του Ε.Σ.Υ.Δ. Α.Ε., σε θέματα Κατάρτισης, Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, Δομών Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης, Επιχειρησιακών Σχεδίων, Αξιολόγησης Διαγωνισμών, Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας κτλ.

-    1996 έως σήμερα: Εισηγητής στο ΚΕΚ - ΕΛΤΑ, KEK-ΓΣΕΒΕΕ, IME-ΓΣΕΒΕΕ, Κυπριακά Ταχυδρομεία κτλ, σε θέματα Marketing, Management, Ποιότητας, Στρατηγικής (ενδεικτική αναφορά).

-    1990 έως 1993: Ασφαλιστικός Σύμβουλος

Συμμετοχή σε  Επιτροπές -  Ομάδες

    Αναφέρονται ενδεικτικά :

-    Μέλος ομάδας εμπειρογνωμόνων, για την παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα ποιότητας στα Ταχυδρομεία της Ρουμανίας και της Κύπρου.

-    Μέλος μικτής Ομάδας Εργασίας (ΕΛΤΑ - ΥΜΕ) για την κατάρτιση Φακέλου Τεκμηρίωσης και υποστήριξη αυτού, προς τη Γενική Δ/νση Ανταγωνισμού της Ε.Ε., για θέματα Κρατικών Ανισχύσεων σχετικά με τις δράσεις ΕΛΤΑ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κοινωνίας της Πληροφορίας - Γ' ΚΠΣ.

-    Μέλος της ομάδας εργασίας κατά την εκπόνηση του Στρατηγικού και Επιχειρησιακού σχεδίου του ΕΛΤΑ (1998 - 2002),   και του Επιχειρησιακού σχεδίου του ΕΛΤΑ, για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας (2001).

-    Υπεύθυνος Έργου για την εκπόνηση «Μελέτης της Ταχυδρομικής Αγοράς στη Βουλγαρία», στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Interreg - Β' ΚΠΣ (2000).

-    Μέλος της Γραμματείας Επιτροπής Παρακολούθησης, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ταχυδρομεία» - Ε.Π.Τ., (1996 - 2000).

-    Υπεύθυνος για το Υποπρόγραμμα «Τεχνική Βοήθεια» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ταχυδρομεία (1998 - 2000).

-    Μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης (ΥΠΕΘΟ, ΥΜΕ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΛΤΑ) κατά την εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού και Σχεδίου Δράσης του ΕΛΤΑ (Business Plan), στο πλαίσιο του Β' ΚΠΣ (1994 - 1999).

-    Μέλος σε Επιτροπές Διενέργειας και Αξιολόγησης Διαγωνισμών και Επιτροπές Παραλαβής (στον ΕΛΤΑ, στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, κ.λ.π.).

Πολιτική και Κοινωνική Δράση

-    Συμμετοχή στη φοιτητική εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973.

-    Συνδικαλιστική δράση στον Πανελλήνιο Σύλλογο Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εργαζομένων ΕΛΤΑ.

-    Μέλος στο Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) - Ανδρέας Παπανδρέου

-    Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

-    Άσκηση καθηκόντων Ενόρκου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών (2005 - 2006).

Τελευταία ανανέωση ( 17.12.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB