spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Ηλίου- πόλις Ανθρώπινη πόλη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τα δημοτικά τέλη 2012 PDF Εκτύπωση E-mail
  
16.11.11

logo_iliou_polis             Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 2-11-2011 συζητήθηκαν και    λήφθηκαν αποφάσεις για τα κατωτέρω:


-          Καθορισμός ενιαίου ανταποδοτικού τέλους 2012
-          Καθορισμός δημοτικού φόρου 2012
-          Καθορισμός τελών και  δικαιωμάτων δημοτικού κοιμητηρίου 2012
-          Καθορισμός τελών χρήσης πεζοδρομίων και λοιπών κοινοχρήστων χώρων 2012
-          Καθορισμός τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων περιπτέρου 2012

Η δημοτική αρχή πρότεινε και λήφθηκε απόφαση οι τιμές για το 2012 να παραμείνουν οι ίδιες όπως και για το έτος 2011 όσον αφορά τα ανωτέρω.
Ο επικεφαλής της Δημοτικής μας Κίνησης κ.  Χρήστος Κοκοτίνης,  στην τοποθέτηση του τόνισε ότι, στις μέρες μας, που οι δημότες  βιώνουν μια δραματική κρίση λόγω μείωσης των αποδοχών τους, ανεργίας  κλπ, πρέπει να γίνουν μειώσεις των τελών και ειδικά δε στο ανταποδοτικό τέλος  θα πρέπει να γίνει μεγάλη μείωση κι αυτό διότι μειώθηκαν δραματικά  οι δαπάνες (οι μισθοί των εργαζομένων του Δήμου) στον τομέα αυτόν.

Επειδή  λοιπόν οι δαπάνες αυτού του τέλους πρέπει να ισοσκελίζονται με τα έσοδα, πρέπει να γίνουν αντίστοιχα με τις μειώσεις των δαπανών,  μειώσεις των εσόδων  δηλαδή να γίνουν μειώσεις  των δημοτικών τελών. 
Ενδεικτικά αναφέρουμε πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ένας εκ των πλέον υπερχρεωμένων Δήμων της χώρας, παρά το γεγονός ότι προσδοκά μειωμένα έσοδα για το 2012, προέβη σε  μείωση της τάξης του 7,5%  στο τέλος καθαριότητας και ηλεκτροδότησης.

Καλούμε  τη δημοτική αρχή να ξαναθέσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να ληφθεί απόφαση για   μείωση  τουλάχιστον του ενιαίου ανταποδοτικού  τέλους και δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία να μην γίνει αυτή η μείωση.

 

Τελευταία ανανέωση ( 17.11.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB