spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow ΗΛΙΟΥ – πόλις ανθρώπινη πόλη - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
ΗΛΙΟΥ – πόλις ανθρώπινη πόλη - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
  
28.10.11

l_iliou_polisΣτις 25 Ιανουαρίου 2011, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών εκδικάστηκαν οι 4 αγωγές  των κληρονόμων του Νάστου, που είχαν κατατεθεί μεταξύ  1987-1992,   κατά του Ελληνικού Δημοσίου  (Δήμοι  Ηλιούπολης,  Αργυρούπολης-Ελληνικού,   Αλίμου). Οι αγωγές αυτές πέρασαν από πολλά κύματα, πραγματογνωμοσύνες κτλ. Πρόσφατα εκδόθηκε η απόφαση, η οποία αναγνωρίζει τους ισχυρισμούς του Δημοσίου και των Δήμων μας,  ότι δηλ. τα διεκδικούμενα ακίνητα ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και ότι οι Νασταίοι  δεν είχαν ποτέ έκταση πάνω από 400 στρέμματα.  Έτσι, κατέπεσε ο μύθος ότι είχαν ιδιοκτησία 12.000 στρεμμάτων.

           Υπενθυμίζουμε ότι σε κάποια από αυτά τα οικόπεδα είναι ήδη κτισμένα σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί στην πόλη μας. Η εξέλιξη αυτή είναι σαφέστατα μια νίκη, έστω και αν δεν είναι τελεσίδικη, και βέβαια πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου μας (Νίκος Καραβέλος, Μαρία  Κατσικερού , Παντελής Λεοντάρας)  για την άρτια επιστημονικά εργασία που προσέφεραν στο μεγάλο αυτό θέμα.

           Η Δημοτική μας Κίνηση,  χωρίς να  υποτιμά  τα άλλα μέσα πάλης, όπως η νομική διεκδίκηση,  θεωρεί ότι η λαϊκή κινητοποίηση και διεκδίκηση είναι η πλέον αποτελεσματική και καταλυτική μορφή αγώνα. Η δική μας θέση ανέκαθεν ήταν πως  ο Δήμος μας πρέπει να διεκδικήσει οριστικά παραχωρητήρια από το Δημόσιο γι’ αυτά τα ακίνητα που ακόμα διεκδικούν οι κληρονόμοι Νάστου,   ώστε απρόσκοπτα να  προχωρήσουμε σε δημιουργία εγκαταστάσεων  κοινωνικού εξοπλισμού  που τόσο ανάγκη έχει η πόλη μας.   Δεν πρέπει  να παραβλέπουμε πως ολοένα και περισσότερο πληθαίνουν τα σενάρια  που προβλέπουν  να  παραχωρηθούν  τα  ακίνητα - φιλέτα  στο    «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου»,  ώστε να πουληθούν,  προκειμένου να μειωθεί το εξωτερικό χρέος.

           Σε διάφορα συμβούλια, όπως στο τελευταίο διαδημοτικό, ο κ. Δήμαρχος αποδέχεται να προσληφθούν «μεγαλοδικηγόροι» που θα ενισχύσουν το νομικό  τμήμα. Θεωρούμε  την πρόταση τουλάχιστον άκομψη   αλλά  και ακατανόητη, καθώς  πιστεύουμε   ότι οι νομικοί μας σύμβουλοι καθώς και οι νομικοί σύμβουλοι των γειτονικών Δήμων (Αργυρούπολης- Ελληνικού, Αλίμου) είναι αυτοί που πρέπει να έχουν ουσιαστικό λόγο, αφού είναι σε θέση να γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα αν χρειάζονται βοήθεια, από ποιον και σε τι συγκεκριμένα. Εξάλλου, η μέχρι τώρα πορεία τους απέδειξε ότι μπορούμε να τους εμπιστευόμαστε.

            Αυτό λοιπόν που  χρειάζεται τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν είναι κάτι άλλο εκτός από   την   ισχυρή και αταλάντευτη πολιτική βούληση για διεκδικητικό αγώνα ,  ώστε να αποδοθεί οριστικά και αμετάκλητα η Δημόσια Περιουσία  στον λαό της Ηλιούπολης.

Τελευταία ανανέωση ( 28.10.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB