spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Στο Συμβούλιο Επικρατείας οι αιτήσεις ακυρώσεως για το διάταγμα του Υμηττού
Στο Συμβούλιο Επικρατείας οι αιτήσεις ακυρώσεως για το διάταγμα του Υμηττού PDF Εκτύπωση E-mail
  
14.10.11

 dasarxeio_ymhttoyΞεκίνησε η δικαστική μάχη που αφορά το θέμα του προεδρικού διατάγματος για τον Υμηττό, καθώς ο νομικός εκπρόσωπος των δήμων Ηλιουπόλεως, Κρωπίας, Παιανίας - Γλυκών Νερών A. Παπακωνσταντίνου και η δικηγορική εταιρία που εκπροσωπεί, κατέθεσαν, τις αιτήσεις ακυρώσεως στο Συμβούλιο Επικρατείας.
Εξάλλου, συνεχίζεται και η κατάθεση των αιτήσεων ακυρώσεως κατά του προεδρικού διατάγματος εκ μέρους των ιδιοκτητών που θίγονται από το εν λόγω προεδρικό διάταγμα.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η άσκηση αιτήσεως ακυρώσεως εκ μέρους των ιδιοκτητών είναι αναγκαία για τη διεκδίκηση της αποδέσμευσης των ακινήτων τους από τους αυστηρούς περιορισμούς που θέτει το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα του Υμηττού.
Ωστόσο, η προθεσμία για την άσκηση αιτήσεως ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αγωγής αποζημιώσεως στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών είναι έως την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011. Τέλος, η δικηγορική εταιρία που έχει αναλάβει εκ μέρους των ιδιοκτητών, το σύνολο των αναγκαίων δικαστικών ενεργειών, η άσκηση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας των αιτήσεων ακυρώσεως, οι αγωγές αποζημιώσεως ενώπιον των αρμοδίων τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, καθώς και η εκπροσώπησή τους, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB