spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Ο Δήμος Ηλιούπολης Τίμησε Την θυσία Της Ηρώς Κωνσταντοπούλου PDF Εκτύπωση E-mail
  
10.10.11

hrw-9-10-2011Την Κυριακή 9 Οκτώβριου 2011  γιορτάσθηκε με την δέουσα μεγαλοπρέπεια, η μνήμη της Ηρώς Κωνσταντοπούλου, της17χρονης αντιστασιακής που εκτελέσθηκε από τους Γερμανούς το 1944.
Η Τελετή έγινε στον χώρο που είναι ο ανδριάντας της, στην αρχή της ομώνυμης Λεωφόρου με την συμβολή της μετην Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού (ΙΚΑ).
Ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος σε μια μεστή ομιλία αναφέρθηκε στην ζωή, τα όνειρα και τον θάνατο της μικρής ατίθασης πατριώτισσας που εκτός από την λαμπρή της Αντίσταση, όταν συνελαμβανόταν από τους κατακτητές, ξέροντας γερμανικά, τους καθύβριζε κατάμουτρα  αψηφώντας ακόμη και την ζωή της.

 Ομιλητές ήσαν επίσης ο κ. Κων/νος Παπάς  Εκπροσώπος Εθνικής Αντίστασης, η  Επονίτισσα - Γραμματίνα ΕΠΟΝ  ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, κ. Ζωή Πετροπούλου και οι μαθητές του 5ου Λυκείου και 2ου Δημοτικού Ηλιουπολης. Επίσης έγινε Ανάγνωση Αποσπάσματος από Θεατρικό έργο για την Ηρώ Κωνσταντοπούλου της κ. Νίκης Ανδρικοπούλου.  Η Φιλαρμονική του Δήμου και η χορωδία του ΚΑΠΗ με την παρουσία τους έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα στην όλη εκδήλωση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλην του δημάρχου, ο πρώην δήμαρχος Θεόδωρος Γεωργάκης, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Παρασκευάς Γιαννόπουλος, ο επικεφαλής του ΕΝΑΚ Δημ. Πανταζόπουλος, οι νυν αντιδήμαρχοι Νικηφόρος Ιωάννης, Χρ. Γιαννάκης οι πρώην αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της Νέας Δημοτικής Κίνησης, Αραμπατζής Γαβριήλ , Ευσταθίου Αν., Χαρ. Κολιοφώτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Καπίρη Ελένη, Καλούδης Κωνσταντίνος, Κοντονίκας Αλέξανδρος, Κυριακουλέας Παύλος, Αντζίνας Ιωάννης, Γιαννόπουλος Γεώργιος, Μαρκουλάκη Αικατερίνη ο πρόεδρος και ο Γ.Γραμματεύς της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ηλ/λης κ. Αθ. Μήτσης και κ.Στ. Νέρης, εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων και πλήθος κόσμου.
Τελευταία ανανέωση ( 10.10.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB