spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.09.11

Θέμα: «  Ξενόγλωσα    βιβλία  »

Θα θέλαμε να σας εφιστήσουμε την προσοχή σε ένα θέμα που έχει προκύψει και αφορά τα ξενόγλωσσα  βιβλία  που διδάσκονται στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Παρατηρείται το φαινόμενο, οι καθηγητές να ζητούν χρήματα από τους μαθητές για την αγορά βιβλίων,  λόγω του ότι  τα συγκεκριμένα βιβλία  δεν εκδίδονται από τον Ο.Ε.Δ.Β.
Θεωρούμε απαράδεκτο  το γεγονός αυτό, όπως απαράδεκτη θεωρούμε και την δικαιολογία που συνοδεύει  το  αίτημά  τους,  ότι το  « Λύκειο δεν αποτελεί υποχρεωτική βαθμίδα εκπαίδευσης»,  άρα   η   πολιτεία δεν οφείλει να  πληρώνει  τα  ξενόγλωσσα  βιβλία.
Παρακαλούμε να γίνουν άμεσα  ενέργειες από την Σχ. Επιτροπή,  (τα προηγούμενα χρόνια είχε παρθεί απόφαση από την Δ.Ε.Π.) ώστε να συγκεντρωθούν, να παραγγελθούν και να πληρωθούν τα ξενόγλωσσα βιβλία που πρόκειτε να  διδαχθούν τα παιδιά ,  στα Γυμνάσια αλλά -  κυρίως -  στα Λύκεια της πόλης  μας.
Είναι επιτακτική ανάγκη και μέσα σε περίοδο ύφεσης και ανεργίας, η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες  της  απέναντι σε μαθητές και γονείς.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ 
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΕΛΕΝΑ ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΥ

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB