spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Εκπαίδευση arrow Ανοικτή Επιστολή στον κ. Δήμαρχο Ηλιούπολης - ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Ανοικτή Επιστολή στον κ. Δήμαρχο Ηλιούπολης - ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
  
02.07.11

Κύριε  Δήμαρχε
Με   έκπληξη πληροφορηθήκαμε   ότι   στην ημερησία   διάταξη της  συνεδρίασης  της   Δευτεροβάθμιας    Επιτροπής Παιδείας    (24/6/2011)  είχε   εισαθχεί  προς  συζήτηση  το θέμα: «Καθορισμός  εξόδων   παράστασης  Προέδρου,    Αντιπροέδρου   και   μελών   του Διοικητικού   Συμβουλίου
Το ίδιο θέμα συζητήθηκε «εκτός ημερήσιας διάταξης» στην συνεδρίαση της Π.Ε Παιδείας Ηλιούπολης την Παρασκευή 17/6/2011
Θεωρούμε αδιανόητο σε μία εποχή που τα σχολεία μας συγχωνεύονται, η παιδεία υποχρηματοδοτείται  όσο ποτέ άλλοτε και χάνονται θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών ,να αμείβονται τα μέλη των επιτροπών που προσφέρουν έργο στην παιδεία.
Η Ένωση γονέων είναι κάθετα αντίθετη και καταδικάζει την κάθε είδους αμειβόμενη παροχή υπηρεσιών στις σχολικές επιτροπές .
Θεωρούμε ότι η λειτουργία και συγκρότηση των επιτροπών αυτών θα πρέπει να γίνεται με πρώτο κριτήριο τον εθελοντισμό, για να μην εκτίθονται στα μάτια των συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης ,( ύφεση ,ανεργία κλπ.) ,  πόσο μάλλον όταν - κατά δήλωση των ιδίων των  προέδρων-δεν υπάρχει  καν  προσωπικό για να υποστηρίξει την λειτουργία των σχ. Επιτροπών, με αποτέλεσμα να μην φθάνουν στα χέρια των μελών του Δ.Σ.  οι εισηγήσεις .

Είναι απαράδεκτο   και  απότελεί πρόκληση  για  την  κοινωνία, να υπάρχουν   σήμερα  αμειβόμενα μέλη στις σχολικές επιτροπές, όταν η φετινή επιχορήγηση είναι λιγότερη από το 50%  της περυσινής. Όταν ψάχνουμε να βρούμε τρόπους για να αντιμετωπίσουμε τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων , «όταν αυτά θα χρήματα θα εκπέσουν από το φτωχό κονδύλι που διατίθεται φέτος για την παιδεία».

Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να στερήσει από τα παιδιά μας ούτε 1€ από την κρατική επιχορήγηση ,ανεξάρτητα με το αν αυτό επιτρέπεται από την νομοθεσία η διάφορες κανονιστικές διατάξεις που αφορούν την συγκρότηση και λειτουργία των επιτροπών αυτών. 

Σας καλούμε, στην σημερινή σας  εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο,  να συνυπολογίσετε όλα  τα  παραπάνω και  καλούμε τους  προέδρους, τους αντιπροέδρους  και τα  μέλη  των Επιτροπών  να παραιτηθούν από κάθε είδους αμοιβή .

Σας καλούμε  επίσης,  σε συνεργασία με  τους  προέδρους  των  σχολικών επιτροπών, να  μεριμνήσετε  ώστε  να δοθούν τα  χρήματα που οφείλονται για  το Μαθητικό Φεστιβάλ του 2010 και  τα  έχουν δώσει  οι γονείς  από την τσέπη τους.

Θεωρούμε ότι είναι πράξη ευθύνης και συνέπειας για κάθε έναν από εμάς να προσφέρουμε εθελοντικά έργο στα παιδιά μας και τα σχολεία μας.

 

 

Ο Πρόεδρος                                                     Η Γραμματέας

Μιχάλης Τασούλας                                                                   Έλενα Γαβριελάτου

Τελευταία ανανέωση ( 02.07.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB