spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ​ΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩ​Σ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ​ΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩ​Σ PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.06.11
ag_marina_dikefalosΜε πένθιμη κωδωνοκρουσία εκίνησε το Ιερό Μνημόσυνο για την ανάπαυση του Αυτοκράτορος των Ρωμαίων Κωνσταντίνου ΙΑ΄ του Παλαιολόγου και των συν αυτώ τελειωθέντων εν τη Αλώσει της Κωνσταντινουπόλεως, στο Ναό της Εκκλησιαστικής Κοινότητος Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.
Το Μνημόσυνο εψάλλη προ ευπρεπισμένου με το σύμβολο της αυτοκρατορίας τον δικέφαλο αετό επί κίτρινης σημαίας τετρασκελίου, επί του οποίου ετοποθετήθει ζωγραφικός πίνακας με την μορφή του Αυτοκράτορος Κωνσταντίνου. Πρό της απολύσεως, εκφωνήθηκε υπό του προέδρου της Κοινότητος Αρχιμανδρίτου π. Σεραφείμ Δημητρίου, επιμνημόσυνος ομιλία που περιστράφηκε στα αίτια της πτώσεως της Πόλεως με αναφορά στα σημερινά δεδομένα στην πατρίδα μας, που δεν απέχουν πολύ από τα τότε.
Από του όρθρου συμψάλθηκε μετά των της ημέρας ύμνων, η συνταχθείσα υπό του Αρχιμ. Σεραφείμ Στεργιούλη, νυν Μητροπολίτου Κυθήρων, ειδική ακολουθία πάντων των εν τη Αλώσει τελειωθέντων. Το απόγευμα η κοινότητα εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της, Αρχιμανδρίτη κ. Σεραφείμ Δημητρίου,  στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγαρού, ο τοπικός Σύλλογος «Ιωνική Στέγη»  και στην οποία έγινε ομιλία  Ομιλία του Κωνσταντινοπολίτη ομότιμου Καθηγητή Νεοκλή Σαρρή, με θέμα «Οι επάλληλες αλώσεις της Πόλεως από το 1453 έως το 1974.  Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το συγκρότημα της Ιωνικής Στέγης.
Εκ του τμήματος Δημοσιών Σχέσεων και Επικοινωνίας,
του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου
Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB