spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΑ «…… κουβέντα να γίνεται»
ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΑ «…… κουβέντα να γίνεται» PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.05.11

kwstanteasΜε αφορμή τα σχόλια, αλλά και τις απόψεις, που καταγράφονται και φιλοξενούνται σε ενημερωτικά μέσα της πόλης μας, σχετικά με τις εξελίξεις, και τις κινήσεις στελεχών στο χώρο της Δημοτικής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, τη Νέα Δημοτική Κίνηση, θέλω να καταστήσω σαφή τα εξής.
            Βρισκόμαστε και βιώνουμε μια εποχή που οι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα. Νιώθουν και νιώθουμε όλοι πραγματικά μεγάλη ανασφάλεια για όσα αντιλαμβανόμαστε  ότι έρχονται.
Η προοπτική λύσεων και λειτουργικών  απόψεων δείχνει να είναι  αυτό που κυρίως  ενδιαφέρει και  απασχολεί.
             Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι θεμιτές οι όποιες φιλοδοξίες στα  δημοτικά δρώμενα της πόλης μας, μιας και «δεν πληρώνει» κανείς τίποτα  όταν τις διατυπώνει , αλλά  όμως η ιστορία έχει δείξει πολλές φορές ότι τελικά ο πολίτης έχει «πληρώσει» πολύ ακριβά τις πρακτικές από αυτές τις φιλοδοξίες κάποιων.

Είναι και υγιές και λογικό ,  σε μια δημοκρατία να υπάρχουν, απόψεις, κριτικές αλλά και να εκφράζονται στοιχεία απογοήτευσης, που τροφοδοτούν συζητήσεις και προβληματισμούς μετά από μια ήττα, όπως αυτή που πρόσφατα ζήσαμε στην Δημοτική παράταξη της Νέας Δημοτικής Κίνησης.

Αρκεί βέβαια όλη αυτή η διαδικασία και η συζήτηση να γίνεται με   «όρους κοινωνίας», να δίνει πραγματικές απαντήσεις  σε ζητήματα που αφορούν τους συμπολίτες μας, να σηματοδοτεί το καινούργιο και να μην καταντάει  απλά κουβεντολόι  μέσα σε κινήσεις «παρεούλας».

Βέβαια ας μην ξεχνά κανείς, ότι η μείζον αντιπολίτευση έχει να διατελέσει ένα πολύ σημαντικό θεσμικό ρόλο, αυτόν του έλεγχου, της παρακολούθησης του έργου και των χειρισμών της Διοίκησης, της ενημέρωσης των πολιτών, και αυτό πρώτιστα θα πράξει !!!!! 

Αυτή η κουβέντα των εσωτερικών της αντιπολίτευσης μπορεί να δημιουργεί χαμόγελα στην σημερινή Διοίκηση του Δήμου μας,( η οποία αρχίζει να δείχνει την αναποτελεσματικότητα της  ακόμα και στα απλά), αλλά δεν παράγει καμία πολιτική.

            Πιστεύω  ότι για να μπορέσουμε να φανούμε χρήσιμοι, και ουσιαστικοί στην κοινωνία και στον Δήμο μας,  χρειάζεται  να κυριαρχήσει η σοβαρότητα, η ψυχραιμία και η ωριμότητα, καθώς και η αίσθηση του κοινωνικά και πολιτικά αυτονόητου, δημιουργώντας προτάσεις, δίνοντας λύσεις, προτείνοντας διεξόδους, συνθέτοντας θέσεις και απόψεις μαζί με τους συμπολίτες μας, και όχι με στοιχεία μίας διαδικασίας, που κάποιοι απλά  «φιγουράρουν» σαν φιλόδοξοι δελφίνοι μιας καρέκλας, ενός αξιώματος.

            Αυτό το βαρέθηκε ο κόσμος, το αποδοκίμασε και έχει γυρίσει πραγματικά την πλάτη στις πρακτικές αυτές.

            Προσωπικά σας δηλώνω ότι  δε με ενδιαφέρει και δε με συγκινεί καθόλου η διαμόρφωση  μιας υποψηφιότητας μέσα από «παραδοσιακές» διαδικασίες.  Σε προσωπικό επίπεδο η μεθοδολογία αυτή δεν με εκφράζει,  γιατί είναι στείρα και άγονη.

            Θα παραμείνω προσηλωμένος στην εντολή και στην αποστολή που μου ανέθεσαν οι συμπολίτες μου και αυτό είναι στάση ζωής.

 Θα προσπαθήσω να βρεθώ δίπλα στους συμπολίτες μου,  στα προβλήματα και στους προβληματισμούς τους και με όλες μου τις δυνάμεις να φανώ χρήσιμος και αποτελεσματικός σ' αυτά που τους απασχολούν.

Είναι εδώ και χρόνια η κύρια προτεραιότητά μου, ο μοναδικός μου στόχος, η ξεκάθαρη φιλοδοξία μου.

            Και για το σήμερα αλλά και για το αύριο.

            Πιστεύω ότι αυτή την στάση ζωής αλλά και αυτή την πολιτική πρακτική, την ενστερνίζονται πολλοί, πάρα πολλοί,  με τους οποίους  μας ενώνουν πολλά έξω από διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος.

 Να είστε σίγουροι ότι αυτό θα φανεί πολύ σύντομα και πολύ ενεργά.

            Ας κρατήσουν λοιπόν οι χοροί, των συζητήσεων και των φιλοδοξιών. Όμως με σοβαρότητα και ευθύνη.

Μακριά από παρεϊστικες  και μικροπολιτικές λογικές, αλλά με κοινωνική προβολή όπως  πραγματικά   επιτάσσουν οι καιροί μας. Γιατί μόνο έτσι οι «χορευτές»  θα πιαστούν  χέρι χέρι με τα   σημαντικότερα και αμεσότερα που απασχολούν τη ποιότητα ζωής, αλλά και το αύριο, των συμπολιτών μας.

 Όλοι θα κριθούμε στη βάση των πραγματικών λύσεων, που θα είναι αποτέλεσμα της καθαρής κοινωνικής δυναμικής σκέψης και συμπόρευσης έξω από πολιτικά καλούπια και παραταξιακές λογικές μιας άγονης αντιπαράθεσης . Να είστε σίγουροι γι αυτό.

Εκτιμώ ότι στις επόμενες εκλογές, ο ευρύτερος χώρος της Δημοτικής μας παράταξης, με ουσιαστικές κοινωνικές συμμαχίες , με συναίνεση σε θέσεις που εκφράζουν δυναμικές πολιτών, θα εκφραστούν με ΜΙΑ υποψηφιότητα, που θα προέλθη από διαδικασίες ευρύτερες, διαδικασίες κοινωνίας, διαδικασίες διάλογου και  συμμετοχής του Ηλιουπολίτη.

Ανοιχτές  και συμμετοχικές διαδικασίες που σ αυτές  «παρεούλες και  μηχανισμοί» συντρίβονται !!!!!!

Και σαφώς το αποτέλεσμα τέτοιων διαδικασιών δεν θα σηματοδοτούν έναν επίδοξο υποψήφιο, αλλά μάλλον τον επόμενο Δήμαρχο που θα θέλουν να προτάξουν οι Ηλιουπολίτες.

            Όλα τα υπόλοιπα και για τους Ηλιουπολίτες και για μένα προσωπικά είναι «κουβέντα να γίνεται».

 

                                                           Με Εκτίμηση

 

                                                        ΤΑΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΑΣ

                                                          Δημοτικός Σύμβουλος

                                                 τ. Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης  

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB