spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Η αύξηση ωραρίου στο Δημόσιο & το "θαύμα" των 50 προσλήψεων στο Δήμο Ηλιούπολης!
Η αύξηση ωραρίου στο Δημόσιο & το "θαύμα" των 50 προσλήψεων στο Δήμο Ηλιούπολης! PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.05.11
Την αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ προωθεί η κυβέρνηση με ρύθμιση επι του νομοσχέδιου για "την Ηλεκτρονική διακυβέρνηση" που ήδη κατατέθηκε στην Βουλή των Ελλήνων. Με την αντεργατική αυτή ρύθμιση αυξάνονται οι ώρες εργασίας από 37.50 στις 40.00 χωρίς την αντίστοιχη αύξηση αμοιβών. Στην πραγματικότητα όμως (κάτι που αποκρύπτει εσκεμμένα η κυβέρνηση) η αύξηση των ωρών εργασίας είναι από 2,5 την εβδομάδα μέχρι 10 (δέκα!) για τους παιδαγωγούς των Παιδικών Σταθμών αφού καταργείται το ΠΔ 588/88.
Όμως, η πραγματική πρόθεση της κυβέρνησης είναι η συνέχιση της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζόμενων με πρόσχημα την αναποτελεσματικότητα του Δημόσιου Τομέα και συγκεκριμένα η περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Η ρύθμιση αυτή είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων και την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας στο Δημόσιο.
Άλλωστε η σκοπιμότητα της ρύθμισης αυτής έχει ομολογηθεί κι από τον υπουργό ΥΠΕΣΔΔΑ, όταν δήλωνε, ότι με την αύξηση των ωρών εργασίας θα έχουμε σαν αποτέλεσμα "οικονομία στις προσλήψεις", αφού το κράτος στην ουσία είναι σαν να προβαίνει στην πρόσληψη 45.000 νέων υπαλλήλων !

Και ιδού το "ΘΑΥΜΑ" που έγινε στο Δήμο μας !

Στο Δήμο Ηλιούπολης (ΝΠΔΔ κλπ) των 800 συνολικά περίπου εργαζομένων

x (επί) 0.30 λεπτά της ώρας πρόσθετη εργασία
= (εξοικονομούμε) 400 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως
% (δια) 8ωρες ενός ωραρίου εργασίας υπαλλήλου
= (έχουμε) 50 έμμεσες ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ προσωπικού!
Η λογική του κυβερνητικού μπακαλόγατου σε όλο της το μεγαλείο !!!

... για το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB